POKS KRAGUJEVAC: VEĆINA ODLUKA SA POSLEDNJE SEDNICE SKUPŠTINE GRADA – U INTERESU KRAGUJEVČANA

Politika

U saopštenju Pokreta obnove kraljevine Srbije za Kragujevac kaže se da tu stranku „osebno raduje“ što je prihvaćen njihov predlog o uređenju jezera Bubanj.

  • POKS Kragujevac se ne slaže sa odlukom o rekonstrukciji Zelene pijace jer zelenu pijacu treba izmesiti sa Miloševog venca. Sadašnji prostor je neuslovan i za kupce i za prodavce. Kragujevac bi trebalo da dobije novu, modernu pijacu, sa svim pratećim sadržajima, sa dovoljno parking mesta, magacinskog prostora i rashladnim sistemima. Sadašnju zgradu Gradskih tržnica treba pretvoriti u sedište istorije, kulture i turizma grada Kragujevca.Pored zgrade Tržnica treba napraviti još jedan gradski trg, otvorenu pozornicu, Aleju poznatih kragujevčana. Ulica Crveno barjače treba da bude kragujevačka Skadarlija, uređena u nekadašnjem stilu. Time će ceo Milošev venac biti zaokružena istorijsko-kulturno-turistička celina.
    Ostankom Zelene pijace na Miloševom vencu pokazali bi smo da ne poštujemo našu istoriju, tradiciju, kulturu, jer bi i dalje, u središtu Miloševog venca, umesto istoričara, radnika kulture i turista prostor bio zauzet poljoprivrednim proizvodima, navodi se u saopštenju POKS-a, koje potpisuje Mirko Čikiriz dodaje da „nigde u modernim, evropskim i svetskim gradovima, gde je najznačajniji istorijski deo grada, nije smeštena pijaca pa tako ne bi trebalo da bude ni u Kragujevcu“.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.