POKS PREDLAŽE IZMEŠTANJE PIJACE I IZGRADNJU OTVORENE POZORNICE

Izbori/Bojkot

Kandidat POKS-a za Narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije i za odbornika u Skupštini grada Kragujevca, Milan Tanović Tane, obratio se medijima povodom predloga POKS-a za izmeštanje pijace.

  • Od svog osnivanja Pokret obnove Kraljevine Srbije – POKS, zalaže se za izmeštanje pijace iz kulturno-istorijskog i nadamo se turističkog centra. Sadašnja zgrada gradskih tržnica napravljena je u vreme kada je Kragujevac bio nekoliko puta manji grad. Zgradu treba pretvoriti u sedište kulturno-istorijsko-turističkog centra grada Kragujevca, kaže Tanović i dodaje da je „neshvatljivo je da se na Miloševom vencu koji sa Kneževim arsenalom čini najznačajniji deo istorije Srbije i Kragujevca, dok je Kragujevac bio prestonica, prodaju poljoprivredni proizvodi“.

POKS je predlagao gradskim vlastima da se umesto pijace izgradi otvorena pozornica, gde će se tokom letnjih meseci održavati predstave, priredbe, izložbe i bioskop na otvorenom, ali nažalost, vlast nije imala sluha za našu ideju. POKS će se zalagati i da se sa prednje strane tržnice napravi aleja poznatih Kragujevčana, dok bi ulicu Crveno barjače uredili kao Beogradsku Skadarliju

  • Na ovaj način zaokružili bi Milošev venac kao celinu i obogatili turističku ponudu, ističe Tanović.

Tagovi:

3 komentara

  1. Šta je ovo ljudi moji, e moji Kragujevcani sta ste docekali.. ovaj doso iz Lucana, bio SPO-o sekretar.. ko nam se bavi politikom. Sta ti znas o kragujevackoj pijaci momcino

  2. Ne razumem zbog cega bi bilo „neshvatljivo da se prodaju poljoprivredni proizvodi“?! Sta, to je kao sramota? Jedete li dijamante i rubine, kraljevi, pa vam je neshvatljivo i sramotno to sto je gradska trznica sa jajima, sirom, vocem i povrcem tu gde jeste?! Pozornica je divna ideja, ali ima ovaj nas lepi grad jos lokacija za tako nesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.