POKS U AKCIJI ČIŠĆENA PROSTORA OKO JEZERA BUBANJ

Politika

Srpska kraljevska omladina Pokreta obnove Kraljevine Srbije Kragujevac očistila otpad i smeće oko jezera Bubanj i pokosila travu sa zapadne strane Jezera.

Potpredsednik SKO POKS Kragujevac Miloš Raković smatra da je zadnji čas da jezeru Bubanj grad Kragujevac posveti potrebnu pažnju.

  • Sramota je za grad i sve prethodne vlasti što su jezero Bubanj i park u blizini zarasli u trsku, korov i šipražje, na obalama jezera ima otpada i smeća, a jedini smo grad u državi koji u blizini centra grada ima jezero koje može biti naše izletište, mesto za odmor i rekreaciju.Oko jezera treba izgraditi šetališta, trim staze, sportske terene, sadržaje za decu, penzionere, turiste, urediti park i zelene površine, okrečiti nekada prelepu česmu Bubanj.Sa balonima za letenje može se uživati u pogledu na jezero iz vazduha i u panorami Kragujevca, istakao je Raković u svojoj izjavi za medije. Ribolovci i svi građani treba da se raduju i da uživaju u lepom i čistom jezeru.

U POKS-u smatraju da je potrebno uraditi i studiju očuvanja životne sredine jer je jezero bogato ribom i prirodno je staništa raznih vrsta ptica.

  • Očekujemo da nakon narednih izbora budemo sastavni deo gradske vlasti i građanima možemo obećati da ćemo ceo ovaj prostor oplemeniti, i da će jezero Bubanj biti mesto okupljanja kragujevčana radi izleta, šetnje, sporta, ribolova… ali i turistička atrakcija. U uređivanju grada, izgradnji i održavanju parkova, sportskih terena, kragujevački POKS će biti pravi lider, rekao je Raković.

Akciju SKO POKS Kragujevac podržali si i iskusni članovi Gradskog i Izvršnog odbora na čelu sa predsednikom Mirkom Čikirizom koji su svojim velikim zalaganjem snažno podržali mlađe kragujevačke monarhiste.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.