Poslanici DS sinoć u KG: Šumadijske demokrate tvrdo za bojkot izbora na svim nivoima

Politika

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu Ivan Dubljanin potvrdio je listu DANAS i Glasu Šumadije  da je sinoć u šumadijskoj prestonici boravila grupa bivših funkcionera i narodnih poslanika DS, koji su ovde sa predstavnicima te stranke iz  Šumadije i centralne Srbije razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji i predstojećim  izborima u Srbiji.

U Kragujevcu sinoć, kako saznajemo, bili poslanici DS Aleksandra Jerkov, Balša Božović, Radoslav Milojičić Kena, te bivši ministar u  Vladi Mirka Cvetkovića Slobodan Milosavljević, koji je došao umesto prethodno najavljenog Branislava Lečića. Nekadašnji funkcioneri i poslanici DS, koji se (in)direktno protive članstvu DS u Savezu za Srbiju (SZS), kao i bojkotu predstojećih izbora, tvrdili su, prenose naši izvori, da se SZS, nakon izlaska Zajedno za Srbiju,  urušava, a da je ideja bojkota, posle odluke graonalečelnika Šapca i Paraćina, Nebojše Zelenovića i  Saše Paunovića, da izadju na lokalne izbore u tim gradovima – propala, što je preksinoć, inače i uzgred, na sednici Glavnog odbora SNS, ustvrdio  i lider te partije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić…

 Otuda bi demokrate, prema mišljenju poslanika DS, trebalo da izadju barem na lokalne izbore, pre svega tamo gde procene da bi mogli da postignu odredjeni uspeh, ali ne kao grupe gradjana već pod firmom stranke. Tvrdili su, pritom, da se  zakasnilo za parlamentarne izbore, ali pojedini učesnici sinoćnog skupa smatraju da je „priča o lokalnim izborima probni balon za eventualnu odluku o učešću DS i na izborima na republičkom nivou“.

 Sagovornici DANAS-a i Glasa Šumadije smatraju da je sinoćni sastanak demokrata u Kragujevcu bio manje više neuspešan za goste iz Beograda.Najpre stoga što je rukovodstvo Gradskog odbora DS u Kragujevcu, najvećeg i najznačajnijeg ogranka te stranke u Šumadiji i centralnoj Srbiji, ostalo tvrdo u stavu da predstojeći izbori u Srbiji moraju da budu bojkotovani, i to na svim nivoima. Zatim zbog toga što sastanku nisu prisustvovali funkcioneri ostalih šumadijskih, kao ni odbora DS iz Kraljeva.  Bili su, navode naši  izvori,  predstavnici stranke Smederava, Velikog Gradišta i još nekih mesta, ali uglavnom ne funkcioneri tamošnjih odbora DS, već prevashodno poznanici  bivšeg predsednika Izvršnog odbora DS Radoslava Milojičića. 

Ako je suditi prema sinoćnom sastanku u Kragujevcu, reklo bi da su donekle „u krivu“   oni analitičari koji smatraju da je članstvo DS u unutrašnjosti Srbije više raspoloženo za učešće na predstojećim izborima  od aktuelnog rukovodstva stranke, ne računajući, naravno, Paraćinca Sašu Paunovića.    

Piše: Zoran Radovanović

2 komentara

  1. Da li su ovi ljudi zaista toliko blesavi da ne kapiraju da će bukvalno nestati iz javnog života ako se DS predomisli pa izađe na izbore? Uopšte ne mogu da domislim zbog čega smatraju da će ih birači podržati bilo gde ako stranka postupi neprincipijelno i odjednom promeni ovo što trenutno zastupa. Ej, ljudi, dozovite se pameti, birači na koje tipujete su inteligentniji od vas i neće vam dopustiti bilo kakav politički oportunizam, nego će vas sahraniti na đubrištu istorije, prestanite više sa tim glupostima ako sebi dobro mislite. Naravno sve ovo što pišem važi ako niste dospeli na Vučićev platni spisak, ako je tako to će vrlo brzo postati jasno, a onda ćemo drugačije razgovarati.

  2. @Asabajlis
    „Naravno sve ovo što pišem važi ako niste dospeli na Vučićev platni spisak, ako je tako to će vrlo brzo postati jasno, a onda ćemo drugačije razgovarat“i.
    E pa dospeli su, zato i zagovaraju tu priču, ali mo to znamo, imamo i dokaze, ali to ostavljamo za posle izbora! A oni, više neće biti poslanici, bar ne DSa, nikad više!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.