Posle Rače SRS jedina opozicija i u Lapovu

Politika

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Lapovo obaveštava javnost da će u Skupštini opštine Lapovo, u kojoj imamo jednog odbornika, delovati kao prava opoziciona stranka i pomno nadzirati sve propuste u radu vladajuće većine.

„Iako je Srpska napredna stranka ostvarila veliki uspeh na prethodnim izborima, problemi stanovnika našeg mesta nisu rešeni. Jedan od trenutno gorućih problema jesu psi lutalice, kojih u Lapovu ima i previše. Uglavnom se nalaze na nekoliko lokacija, i to pokraj crkve, groblja,  autobuske stanice i u pešačkoj zoni. U vreme korone, kada svi govore o higijeni,  ništa se ne preduzima po tom pitanju. Psi se u pešačkoj zoni hrane na ulici, gde bi trebalo da se bezbedno igraju naša deca i unučad. Osim toga, niko ne brine o tome gde vrše nuždu, tako da se izmet može naći svugde, što je jako ružno. Morala bih da apelujem i na vlasnike kućnih ljubimaca da je njihova obaveza da, pored šetnje svojih ljubimaca, prikupe za njima i  izmet i ostatke hrane. Najveći problem je pretnja po bezbednost građana Lapova, a pre svega dece. Mi smo došli u situaciju da ne smemo slobodno proći ulicom jer su oni uglavnom u čoporu”, upozorava Dragana Krstić, predsednik Šumadijskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke i dodaje: „Mislimo da se ovaj problem može rešiti u korist građana i njihove bezbednosti, samo je potrebno malo više volje i maštovitosti, a pre svega da komunalni inspektor izađe na teren”.

Srpska radikalna stranka smatra da se u okviru komunalnog preduzeća može i mora naći rešenje za otvaranje azila za pse koji se nalaze na teritoriji Lapova, gde bi  oni bili zbrinuti i sklonjeni sa ulica.

„Nije loš primer ni to kako su se vlasti susednog Svilajnca uhvatile u koštac sa ovim problemom na svojoj teritoriji”, istakla je Dragana Krstić, uz napomenu da je u ovom trenutku najbitnije da se psi hitno sklone sa ulica našeg mesta, stoji u saopštenju lapovskog odbora SRS-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.