PRAVNI SAVET NARODNE STRANKE: OSUĐENI UČESNICI PROTESTA DA ULOŽE ŽALBE

Politika

Pravni savet Narodne stranke pozvao je danas sve osuđene koji su učestvovali na protestima u prethodnih nekoliko dana da se žale na prvostepenu presudu u zakonskom roku od osam dana.

  • Veliki broj uhapšenih učesnika protesta ekspresno je osuđen na zatvorsku kaznu, čime se nastavlja represija državnog aparata prema učesnicima protesta, navodi se u saopštenju Pravnog saveta Narodne stranke.

Okrivljeni može i sam svojeručno da napiše i izjavi žalbu, a u njegovu korist žalbu mogu da izjave i bračni drug, srodnik po krvi u prvoj liniji, brat, sestra, zakonski zastupnik, usvojitelj, usvojenik, hranitelj i lice sa kojim živi u vanbračnoj zajednici ili u drugoj trajnoj zajednici života, dodaje se u saopštenju.

  • Žalba bi trebalo da sadrži oznaku presude protiv koje se izjavljuje. U žalbi bi trebalo istaći da je okrivljeni osuđen bez ijednog dokaza, da mu sud nije dao pravo da se brani uz pomoć advokata i da predlaže da se presuda ukine, vrati prvostepenom sudu na ponovni postupak, kao i da mu se omogući da se brani sa slobode. Žalba bi trebalo da sadrži i potpis, navodi Pravni savet Narodne stranke.

Žalba se predaje prekršajnom sudu koji je doneo prvostepenu presudu, ali se naslovljava na Prekršajni apelacioni sud, koji o njoj odlučuje u drugom stepenu, precizira se u saopštenju.

  • Rok za izjavljivanje žalbe je osam dana od dana kada je presuda dostavljena. Blagovremenu, dozvoljenu i od ovlašćenog lica izjavljenu žalbu prekršajni sud će sa spisima predmeta u roku od tri dana dostaviti Prekršajnom apleacionom sudu, navodi Pravni savet Narodne stranke.

Tagovi:

1 komentar

  1. Pitam isti ovaj savet sto savetuje, kako je moguce da u njihovoj stranci ima bivsih kriminalaca koji se danas zalazu za „pravdu“? Kako savetujete te krimose i sta biste savetovali nama obicnim gradjanima po tom pitanju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.