PRED ODBORNICIMA PREDLOG ODLUKE O REBALANSU BUDŽETA

Društvo Grad

Gradsko veće na juče održanoj sednici utvrdilo je predlog odluke o rebalansu budžeta grada Kragujevca za 2019. godinu i uputilo odbornicima na razmatranje i odlučivanje.
Pred odbornicima gradskog palamenta naći će se i predlog odluke o proširenim i dodatnim pravima finansijske podrške porodici sa decom i merom za ostvarivanje demografske i populacione politike.
Proširena odnosno dodatna finansijska podrška porodici utvrđuje se i dodeljuje radi poboljšanja uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba dece i roditelja, usklađivanje rada i roditeljstva, posebnog podsticaja i podrške roditeljima da ostvare željeni broj dece, poboljšanja materijalnog položaja porodica sa decom, porodica sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i porodica sa decom bez roditeljskog staranja, ostvarivanja demografske i populacione politike grada Kragujevca.
Ova odluka, prema rečima Nikole Ribarića načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ne donosi ništa novo u toj oblasti, već na jednom mestu definiše sva ta proširena prava, a ukupno ih je deset. Iako kao Gradska uprava nismo u obavezi da ih finansiramo, mi želimo da proširenim pravima iz oblasti društvene brige o stanovništvu, našim sugrađanima omogućimo kvalitetniji i bolji život. Među proširenim pravima su, podsetio je Ribarić, besplatni udžbenici za učenike prvog razreda osnovnih škola, kao i knjige za nagrađivanje odličnih učenika svih osnovnih i srednjih škola, besplatan prevoz u javnom gradskom saobraćaju za sve osnovce i srednjškolce bez obzira na udaljenost mesta stanovanja od škole, boravak na Kopaoniku tokom letnjeg raspusta za decu iz socijalno ugroženih porodica, dnevni boravci za decu sa smetnjama u razvoju, a u okviru mera za ostvarivanje demografske i populacione politike to je finansijska podrška za vantelesnu oplodnju.
Gradsko veće uputilo je u skupštinsku proceduru i predlog odluke o naknadama za korišćenje javnih puteva na teritoriji grada Kragujevca kojom se utvrđuju obveznici plaćanja, osnovica, visina i olakšice.

Tagovi:

1 komentar

  1. Koga je gospodin Ribarić ovoga puta predložio za v.d. direktora Zavoda za stomatologiju? Da li je to osoba koja ne islunjava zakonom propisane uslove?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.