PRED ODBORNICIMA ZAVRŠNI RAČUN BUDŽETA GRADA

Grad Politika

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović posle održanih konsultacija sa šefovima odborničkih grupa zakazao je 17. redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak, 15. jun. Najbitnija tačka koja će se naći na dnevnom redu je usvajanje Predloga odluke o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2017. godinu.

  • Po Zakonu o budžetskom sistemu Republike Srbije kao Skupština jedinice lokalne samouprave u obavezi smo da do 15. juna usvojimo završni račun i dostavimo ga nadležnim organima. Završni račun smo dobili od strane Gradskog veća kao ovlašćenog predlagača u zakonski predviđenim rokovima i na sednici koja će se održati 15. juna odbornici će o tome diskutovati, najavio je Petrašinović, ističući pritom da je ostvaren budžet u procentu od 75 odsto što se može smatrati kao jako uspešno ostvarivanje budžeta, odnosno prihoda koji su bili predviđeni budžetom.

Iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja odbornici gradskog parlamenta razmatraće predloge odluka o izradi plana detaljne regulacije OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ i planova generalne regulacije “Radna zona Kragujevac i zona poslovanja“- celina Korman polje, naselja Stanovo, Petrovačka magistrala i naselje Teferič.

Pred predstavnicima lokalnog parlamenta naći će se i odluke o promeni Statuta Javno – komunalnog preduzeća “Čistoća“ Kragujevac, koje je sada promenilo naziv u “Šumadija Kragujevac“ a takođe se i proširuje nadležnost ovog preduzeća. Pored ovog razmatraće se i Statut o izmenama i dopuni Spomen parka “Kragujevački oktobar“ a tiče se sistematizacije radnih mesta i dobijanja nove nadležnosti ove ustanove – snimanja i emitovanja filmova. Pored odluka u oblasti imenovanja, postavljenja i razrešenja, pred odbornicima će se naći i dve odluke proceduralnog karaktera koju Skupština grada donosi na osnovu preporuke Vlade RS a vezane su za otpis potraživanja odnosno konverziju potraživanja grada Kragujevca prema dva privredna subjekta a u pitanju su Saobraćajno preduzeće Lasta a.d. Beograd i privredno društvo Politika a.d. Beograd.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.