Predrag Sazdanović: Situacija veoma ozbiljna, sa elementima dramatičnosti

Doba korone Društvo

Situacija sa Korona virusom u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu, ali i u celom zadravstvenom sistemu Srbije, veoma je ozbiljna sa elementima alarmantnosti i dramatičnosti. To je za Prvu televiziju izjavio direktor ove zdravstvene ustanove, Predrag Sazdanović. 

Kragujevcu se u poslednjih nedelju dana na dnevnom nivou registruje u proseku oko 150 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a do sada je u gradu na Lepenici vakcinisano više od 42.500 građana. U kovid sistemu kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra trenutno je hospitalizovano oko 275 pacijenata.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu Predrag Sazdanović kaže da je situacija u Univerzitetskom kliničkom centru tog grada, ali i u celom zadravstvenom sistemu veoma ozbiljna sa elementima alarmantnosti i dramatičnosti.

  • Ono što treba da znamo da smo mi tek sad došli u onu poziciju od pre 15 dana kada su uvedene ove lajt epidemijske mere. One nisu kompetne epidemijske mere. Nama brojke i dalje nisu dramatično pale, i mi ih ne očekujemo, kaže Sazdanović.

On je rekao da je zaražavanje i dalje na vrlo visokom nivou.

  • Dnevno zaražavanje u Srbiji je preko 30 odsto, to je ogroman broj da bismo mogli da razmišljamo o bilo čemu drugom, rekao je Sazdanović.

Specifičnost ovog talasa je da 28 do 30 odsto pacijenata zahteva ogromnu respiratornu podršku, potrošnja kiseonika je ogromna, poručio je Sazdanović. 

Izvor: InfoKg, TV Prva i B92

Tagovi:

1 komentar

  1. Umesto sto svaki dan pricate price g-din Dr. Sazdanovic mogli bi barem ne covid-19 lekare i med. sestra da privolite da rade svoj posao ali i da pomognu svojim kolegama barem da daju informacije o pacijentima na telefon i/ili preko interneta.

    Takodje primetno je i da nije bas sve kako se tvrdi od pomenutog doktora i da jedan deo lekarske struke zanemaruje svoje radne obaveze ali i da se pacijenti tretiraju gore od zivotinja u dobrom delu slucajeva – postoje izuzetci i svetli primeri.

    To se dokazuje i cinjenicom sto svakim danom fale elementarne informacije kome, kada, zbog cega kao i deo info. koji se odnosi na samo stanje pacijenta kada se neki clan porodice raspituje o njegovom zdravlju – organizacija za te stvari katastrofalno losa!

    I pre korone je bilo isto samo sto se sada ova pocast i neman zloupotrebljav na ustrp svih bolesnih ljudi i kojima je potrebna pomoc.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.