PREDSTAVLJANJE ZBIRKE PRIČA „IZGLEDATE MI SREĆNI“

Kultura

Večeras u 19 sati, u Kontakt galeriji SKC-a biće predstavljena zbirka priča iz edicije „Prvenac“ pod nazivom „Izgledate mi srećni“, autora Marka Jurišića.

Marko Jurišić je rođen 1990. godine u Valjevu. Poeziju i prozu piše od detinjstva i zastupljen je u brojnim časopisima i zbornicima. Sanja o svetu u kome će satiričari biti samo zli jezici, a ne glas razuma.

„Zašto sam pričama Marka Jurišića dao šansu? NJegove priče su bile različite od onih koje su stizale za časopis. Zar se različitost ne podrazumeva? Naravno da se podrazumeva, ali današnji pisci sve više priče svode na produžene pesme u prozi. Priče bez pripovedanja. U tome je Markova različitost i još sve s mnogo lepih misli protkanih humorom i satirom. Vešt je u davanju imena likovima i naziva organizacija i udruženja tako da, mada neimenovani na pravi način, lako se može ući u bit problematike o kojoj piše. I na kraju, priče Marka Jurišića su, ubeđen sam, zaslužno dobile priliku da se publikuju u knjizi i tako lakše dopru do čitalaca. Verujem da on kao pisac neće stati na ovome, već se pisati još mudrije i kvalitetnije shodno iskustvu koje će mu godine pred njim doneti.“ Anđelko Zablaćanski

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.