Predstavlјen projekat uređenja Šumaričkog jezera

Grad

Predstavnicima grada Kragujevca danas je predstavlјen projekat uređenja Šumaričkog jezera, koji će kako je najavlјeno po završetku prezentacije biti završen do početka naredne sezone. Plan uređenja predstavlјen je gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću, članu Gradskog veća za sport Predragu Stevoviću i Glavnom gradskom urbanisti Ivanu Raduloviću.   

Inicijativu uređenja Šumaričkog jezera svojih sportskih saradnika podržao sam u potpunosti i sa jednim jedinim zahtevom da se on realizuje van sezone, kako se ne bi remetio početak sledeće, kazao je po završenoj prezentaciji gradonačelnik Dašić.   

Nema Kragujevčanina koji nije vezan emotivno i na svaki drugi način za naše Šumaričko jezero, koje je i naše more i ono što Beogradu Ada. Kragujevac zaslužuje da ima jedno takvo odmaralište i nema razloga da stalno i po malo ulažemo u njega, već smo budžetom za narednu godinu predvideli oko 30 miliona dinara kako bi našim građanima, i najmlađima i najstarijima, stvorili uslove da lepše provode svoje vreme.

Radove će izvoditi kragujevačko preduzeća Šumadija DOO koje između ostalog zapošlјava osobe sa invaliditetom, a na osnovu njihovih dosadašnjih radova u sportskom i rekretaivnom mobilijaru, zaklјučili smo da imaju odlične proizvode i da oni to mogu da iznesu kako treba, kazao je Dašić.  

Šumaričko jezero jedan je od prioritetnih i rekao bih kapitalnih projekata koji će grad Kragujevac sledeće godine sigurno završiti, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Svako od nas ga bar jednom nedelјno poseti i ono ima posebno mesto u srcima Kragujevčana, zbog čega je velika šteta da takav dragulј i kapacitet koji Kragujevac ima ne iskoristimo i turistički i sportski i na svaki drugi mogući način. Sa preduzećem Šumadija DOO sarađujemo godinama i veoma posvećeno radimo na revitalizaciji otvorenih terena i dečijih igrališta, a projektom uređenja Šumaričkog jezera kazao je Stevović, ovo preduzeće na sebe preuzima veću odgovornost čime će sigurno biti postavlјeno na odgovarajuću privrednu mapu ali i na mapu pouzdanih saradnika na koje Grad uvek može da se osloni.

Projekat uređenja Šumaričkog jezera predviđa uređenje šetališta, kompletne plaže, prostora za malu decu, sportiste, rekreativce i starije sugrađane, teretanu na otvorenom, dečije igralište a predviđena su i mesta za roštilјanje i kampovanje. O uređenju Šumaričkog jezera sigurno će se pričati tokom cele godine i drago nam je što ćemo biti izvođači radova jednog značajnog projekta za grad Kragujevac, kazala je Jasmina Mihajlović, direktorka Šumadija DOO i dodala da su svi radovi iz domena njihove delatnosti i da će ih uraditi na najbolјi mogući način.

Tagovi:

4 komentara

  1. Šumaričko jezero se nalazi u Spomen Parku Šumarice. Tu nije dozvoljena nijedna intervencija bez Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Dašić je već postavio zip lajn i avantura park bez dozvola jer ne poštuje naše stradale sugradjane. Zato ga treba smeniti na prvim izborima jer je bahat i neznalica i nastavlja da krši Zakone da bi dobio političku podršku gradjana ! Bjeletića Većnika za kulturu koji ćuti na kršenje Zakona o kulturi i kulturnim dobrima prvo treba smeniti, pa onda Stevovića i sve ostale koji pozivaju na protivzakonita postupanja !

  2. Kakav bre PLAN uredjenja koje pravi Šumadija DOO ??? Pa onda je ovo potpuni haos ! Pa zar planove i projekte ne radi naše JP Urbanizam ? Zašto nema na prezentaciji direktorke Urbanizma ? Ona je naš najveći stručnjak i planirala je kafiće oko jezera u Šumaricama kad smo mi sa Verkom bili na vlasti ! Nju treba da pitate i da te kafiće postavite, da bude ko u Beogradu na splavovima a ne klupice i zelenilo! Koji bre spomen park na Jezeru !

  3. U komentarima ima svega, a najviše sarkazma. Činjenica je, da je pre par godina JP „Urbanizam“ uradilo DPR jezera u Šumaricama, a autori su dobili priznanje na Salonu urbanizma. Vodilo se računa i o flori, fauni, stazama, plaži, osvetljenju i uvođenju sadržaja koji je primeren toj lokaciji. Realizacija tog projekta, kao i svih, vezana je za finansijska sredstva, ali je bar nešto od toga urađeno. Sada se pojavljuju neki koji „izmišljaju toplu vodu“-plagijatori, a sve u „pokušaju“ opravdavanja svog mesta u Upravi grada. Zar nije čudno da Jovana Đorđević, pomenuti Plan prezentuje glavnom urbanisti Ivanu Raduloviću, koji je do juče radio u JP „Urbanizam“!?! Postavlja se i pitanje, zašto se ne pozivaju na prezentaciju oni koji su stvarno i kompetentni, a koji su „slučajno“ izostavljeni i prilikom prezentacije vizije VTZ (pozvani samo penzionisani urbanisti, kvazi stručnjaci i studenti da popune salu)…nešto tu ne štima…možda i interes, a i sujeta!!! Biće opet posla za nadležne službe.

  4. Kao kada Nasradin Hodža traži ono što je izgubio tamo gde se vidi, a ne gde je izgubio. Džabe sve ako voda u jezeru ostane biološki neispravna. Osnovno je trajno urediti i održavati da u jezero ulazi čista voda, a sprečiti dotok neispravne-znači okolnu kanalizaciju, kanalizaciju u naseljima iznad jezera, itd. Ovo što je pomenuto je sekundarno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.