PREKO SEDAM HILJADA KRAGUJEVČANA POTPISALO PETICIJU ZA SPAS ZAVODA; PETICIJA SE MOŽE POTPISATI I DANAS

Društvo Grad

Preko sedam hiljada Kragujevčana potpisalo je peticiju za spas Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika. Sinidkati ove zdravstvene ustanove i danas nastavljaju sa prikupljanjem potpisa, a štandovi su već postavljeni kod Balkana i u naselju Aerodorom, kod Tržnice.

U sindikatu, inače, strahuju jer još uvek nisu primili plate, iako su, kako tvrde, zaposleni u Kliničkom centru i direktor Zavoda, isplaćeni 17. juna.

  • Kada nam je saopšteno da smo u prinudnoj likvidaciji na pitanja kako ćemo koristiti godišnje odmore i da li ćemo primiti platu direktor i njegova zamenica doktorka Darinka Stožinić su odgovorno tvrdili da to ništa ne menja stvari, do daljnjeg radimo normalno, normalno koristimo godišnje odmore i primamo platu. Mi, danas, nemamo ni informaciju kada ćemo primiti platu, kažu u sindikatima.

Likividacija Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika pokrenuta je jer poslovodstvo tri godine – 2015., 2016. i 2017. godine nije dostavljalo finansijske izveštaje, a sadašnji direktor dr Antonio Dimitrovski propustio je rok da to naknadno uradi. Svi sindikati ove zdravstvene ustanove pokrenuli su peticiju za spas Zavoda, kojom traže osnivanje Zavoda, pošto ustanova trenutno ima status privrednog društva.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.