Prekršajni sud u Kragujevcu vodi deset postupaka protiv ugostitelja

Doba korone Grad

Prekršajni sud u Kragujevcu vodi deset postupaka protiv ugostitelja iz tog grada zbog nepoštovanja mera za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti.

Za to je po zakonu propisana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

U Prekršajnom sudu u Kragujevcu je rečeno Beti da se devet postupaka vodi protiv preduzetnika i ugostitelja zbog nepoštovanja mera, odnosno zbog toga što nisu vodili računa o držanju propisane distance u objektu, nošenju zaštitnih maski, dozvoljenom broju ljudi u zatvorenom objektu, kao i o dezinfekcionim sredstavima.

Prekršajni postupak se vodi i protiv jednog fizičkog lica zbog kršenja mere izolacije.

Svi postupci se vode po zahtevima koje je podnela sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja od 21. septembra do 12. oktobra 2020. godine.

Načelnica gradske uprave za javne prihode i inspekcijski nadzor Zorica Avramović je rekla ranije novinarima da komunalna inspekcija i komunalna milicija od 2. septembra sprovode pojačan inspekcijski nadzor u tri smene.

Za 57 dana kontrole, podneto je oko 60 prijava zbog nepoštovanja radnog vremena u ugostiteljskim objektima.

Oko 70 prijava je podnela sanitarna inspekcija za nepoštovanja protivepidemijskih mera.

Fotografija: arhiva
Tagovi:

2 komentara

  1. Da li da objavite nesto o tome kako je Kragujevac jedini grad gde ugostitelji rade do21h. Mozete i da ga recimo uporedite sa Novim Sadom ili Kraljevom, u Novom Sadu rade i nocni klubovi. Mozda da se zabrinete za neke sugradjane koji ce ostati bez prihoda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.