PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA “TIHO NESTAJANJE KRAGUJEVAČKIH MEDIJA”

Društvo

Dokumentarni film “Tiho nestajanje kragujevačkih medija”, u produkciji Udruženja građana Šumadijski centar za građanski aktivizam Res publika, biće premijerno prikazan u nedelju u 18 sati, na zvaničnoj interent stranici http://www.respublica034.rs/, odnosno na youtube kanalu https://www.youtube.com/channel/UC_iCa7cIEpI6Rg7U301Qcqg te organizacije.

Kroz primer Televizije Kanal 9 i Kragujevačkih novina, nekada uticajnih i uspešnih medijskih kuća, koje su danas ugašene, odnosno tavore na ivici opstanka i svedočenje uglednih urednika, novinara i stručnjaka, film ukazuje na stanje u sistemu javnog informisanja u gradu Kragujevcu, u kom su 1834. godine objavljene prve novine u Srbiji.

Film je realizovan u okviru projekta „Informisanje po meri građana“, koji treba da doprinese boljoj obaveštenosti o tome kako finansiranje javnim novcem, mimo načina predviđenog Zakonom, utiče na kvalitet medijske ponude, zaštitu medijskog pluralizma i ostvarivanje javnog interesa u informisanju u gradu Kragujevcu.

Projekat “Informisanje po meri građana” realizuje se u okviru programa podrške „Kaži/traži šta te zanima“, koji izvode Nezavisno udruženje novinara Srbije, Balkanska istraživačka mreža i Slavko Ćuruvija fondacija, u okviru projekta „Javni novac za javni interes“ koji finansira Evropska unija.

 

Tagged

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *