PRIJAVLJIVANJE ZA KRAGUJEVAČKI KOTLIĆ 2019.

Društvo Grad

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ i riblji restoran „Eko plus“ iz Ždraljice i ove godine, u sredu 10. jula, organizuju takmičenje u kuvanju riblje čorbe u kotlićima, u prijatnom ambijentu restorana, na obali reke Ždraljice. Pozivaju se sve ekipe i udruženja kulinara i ribolovaca, da se na vreme prijave vlasniku restorana na broj telefona: 061/19 77 427, jer je broj takmičarskih ekipa ograničen.

Uz akustičnu muziku ansambla „Prijatelji“, takmičenje će početi u 12 časova, u 15 časova zvaničan žiri će degustirati čorbu, a u 16 časova žiri će najboljima dodeliti nagrade, a ostali učesnici dobiće priznanja i zahvalnice kao takmičari. Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ će podržati manifestaciju „Kragujevački kotlić 2019“ i izložiće promo materijali sitne suvenire.

Ovakvim manifestacijama, pored ribolovnog turzima, promovišu se kulturne, istorijske i prirodne znamenitosti kraja u kome se događaj održava. U neposrednoj blizini reke „Ždraljice, desne pritoke Lepenice, nalazi se vodopad „Buk“, najviši u Šumadiji, klisura rečice Medne, brdo Žeželj, Gledićke planine, vodopadi na potoku Dubočac, jedna od retkih aktivnih vodenica, kao i manastiri Lipar, Denkovac, Sarinac i Raletinac.

Autor teksta: Jasmina Marković Milenković

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.