Prijem za zlatnog paraolimpijca

Društvo Grad

Svečani prijem za paraolimpijca Dragana Ristića i olimpijca Milutina Miku Stefanovića, članove streljačkog kluba „Čika Mata“, organizovani su danas u Skupštinigrada.

Dragan Ristić koji se iz Tokija vratio u Kragujevac sa dve zlatne medalje u streljaštvu, u disciplinama vazdušna i malokalibarska puška, ali i sa svetskim rekortom ističe da je ovo medalja koja mu je nedostajala, pored dva evropska i tri svetska zlata.

  • Ovo je moja treća Olimpijada. Drago mi je što sam uspeo i vazdušnom i malokalibarskom puškom da osvojim zlato, da postavim neke nove svetske rekorde i da krunišem svoj rad u poslednje četiri godine sa ove dve medalje. Ispostavilo se da je streljaštvo sada ubedljivo naš najbolji sport i da je najbolje predstavio Srbiju. Pritisak je postojao, posebno u toj prvoj disciplini vazdušnom puškom, ali uspeo sam zahvaljujući dobrom radu, dobrim rezultatima na treninzima, što mi je davalo sigurnost da ću uspeti, i uspeo sam, kazao je Ristić.

Milutin Stefanović kako kaže, na ovom takmičenju nije uspeo da dođe do planiranih ciljeva, do same medalje ili do finala, ali će svoju energiju i planove usmeriti ka Parizu.

Zlatna odličja Dragan Ristića

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, podsetio je da je streljački klub „Čika Mata“ najstariji strljački klub u Srbiji, koji će za četiri godine proslaviti vek i po postojanja i naglasio, da to treba svima da nam služi na čast i ponos.

  • Mislim da Kragujevac treba dobro da zna imena Dragana Ristića i Milutina Mike Stefanovića. Sam odlazak na Olimpijadu je po sebi veliki čin, veliko postignuće u jednom sportu, a posebno onda kada se vratite kući sa medaljom. U ovom slučaju, Dragan Ristić je Kragujevcu i sebi doneo dve zlatne medalje, postavio je sjajne rekorde, i olimpijske i svetske, i to je nešto što stavlja Kragujevac na sportsku mapu sveta, rekao je gradonačelnik Daši,ć koji je ovom prilikom Ristiću uručio zlatnik sa grbom grada.

Član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, istakao je da je velika čast za Kragujevac da ima jednog paraolimpijca i jednog olimpijca, i da se ono što lokalna samouprava ulaže u sport vrati na najbolji mogući način.

  • U narednih mesec dana završićemo rekonstrukciju tzv „malog strelišta“ kluba „Čika Mata“ u hali Jezero, u čast naših olimpijaca i svih mladih koji počinju da treniraju i kreću njihovim stopama, kazao je Stevović.

foto: Grad Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.