PROIZVODNJA U KRAGUJEVAČKOM FIJATU STARTUJE TREĆEG SEPTEMBRA

Društvo Ekonomija

U svim fabrikama grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) danas  (ponedeljak)  je, nakon tradicionalnog tronedeljenog koilektivnog godišnjeg odmora (“feragosta”), nastavljena proizvodnja vozila,osim u Kragujevcu i Torinu, gde su zaposleni na jednogodišnjem plaćenom odsutvu, zbog priprema fabike”Mirajfori” za proizvodnju elektromobila koja treba da startuje početkom naredne godine. Radnici u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu, koja ne radi još od sredine jula, na posao treba da se vrate tek 3. septembra.

Kolektivni godišnji odmor juče je završren i u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija, a zaposleni u toj fabrici od danas su na novom plaćenom odsustvu, tokom kojeg primaju po 65 odsto od redovne plate, i koje, prema ranijoj informaciji fabričkog menadžmenta, treba da traje do 3. seprembra. Podsetimo da je Vlada Srbije,u junu,  odobrila zahtev menadžmenta FCA Srbija da zaposleni u toj kompaniji tokom ove godine, zbog sve slabijeg plasmana modela “500L” na svetskim tržištima, na plaćenim  odustvima, pored zakonom dozvoljenih 45,  mogu da budu još dodatnih 87 dana.

Od početka godine do sredine jula, u kragujevačkoj fabrici je, prema nešto slobodnijoj proceni, proizvedeno oko 25.000 automobila. U septembru će, kako doznajemo, biti devet radnih dana, tokom kojih će sa proizvidnih i montažnih traka da sidje oko 4.000 novih gotovih vozila.

Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.