SSP: Ne tražimo više mandata

Društvo Izbori/Bojkot

Stranka slobode i pravde oglasila se izjavom ubrzo nakon što su mediji preneli vest lista Nova, da su SSP, Nova stranka i Demokratska stranka postigle dogovor o zajedničkom nastupu na izborima. Izjavu prenosimo u celosti.

  • Netačna je informacija koja se pojavila u medijima da Stranka slobode i pravde traži da ima duplo više mandata  nego ostali partneri sa kojima razgovaramo o izlasku na izbore i formiranju jedinstvene opozicione liste. Sa našim potencijalnim partnerima – Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana, Narodnom strankom i Pokretom za preokret – vodimo razgovore o tome da li ćemo izaći na izbore ili ne. Kada oko toga postignemo dogovor razgovaraćemo oko niza tehničkih pitanja, među kojima će biti i izgled same liste na kojoj očekujemo da budu i nestranačke ličnosti koje se bore za promene u Srbiji, navode iz SSP-a.

Podsetimo, ranije danas lista Nova je objavio da je potignut dogovor između pomenutih stranaka, da se glavna rasprava vodi o podeli mandata, ali i da se očekuje da se ubrzo pridruže i druge stranke i pokreti.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.