PROTEST I KONTRAMITING

Politika

Za subotu (8. jun) zakazana je 23. protestna šetnja u Kragujevcu, nakon koje bi, ispred Prve kragujevačke gimnazije trebalo da govore novinar Sđan Škoro, Lazar Đurović iz Narodne stranke i lider Dveri Boško Obradović.

U isto vreme kada i najava za miting, društvenim mrežama je počeo da kruži poziv Kragujevčanima da, kako piše, „u 19 sati ispred Prve gimnazije na mirnom skupu izrazimo nezadovoljstvo povodom dolaska dotičnog sa fotografije“. Na fotografiji je jedan od osnivača Saveza za Srbiju Boško Obradović.

Iako je poziv nepotpisan, Glas Šumadije saznaje da je reč o grupi studenata sa kragujevačkog univerziteta, koji nisu članovi Srpske naprede stranke, ali su svojevremeno uputili nesvakidašnju javnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Obradović za Glas Šumadije kaže da nije čuo za najavu kontraprotesta, ali je „na to navikao“:

  • Pre neki dan smo imali protest u Bogatiću i takođe okupljanje više desetina naprednjačkih botova, koji su pokušavali da prekinu moj govor i protest. To je samo dokaz da oni ne trpe drugačije mišljenje. Našalio sam se da imam tremu, jer prvi put govorim pred članovima Srpske napredne stranke. Obično na takve proteste dođu ljudi iz drugih sredina. Ne verujem da bi Kragujevčani dolazili da prekidaju protest drugih Kragujevčana. Sutra će da se sretnu na ulici, to su komšije, prijatelji… To se desilo i Kuršumliji, ali uvek kada smo naprednjacima pokazali zube, oni su se povlačili. Oni pritiskaju samo kad nemaju otpora. Kada pokažete otpor, oni se povlače. Svaka batina ima dva kraja.

Ukoliko bi se, na poziv preko društvenih mreža, građani okupili da protestuju protiv govornika ispred Prve kragujevačke gimnazije, bio bi to prvi slučaj, nakon 23 subote šetnji u Kragujevcu, da neko organizuje kontraprotest.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.