PROTESTI U BEOGRADU I KRAGUJEVCU VEČERAS NA GLASU ŠUMADIJE

Društvo Politika

Na građanskom protestu „Jedan od pet miliona“ koji će po deseti put biti održan u Kragujevcu večeras će govoriti  sociolog Jovo Bakić, novinarka Gordana Jocić,  urednik Kragujevačkih novina Miroslav Jovanović i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti Savo Manojlović.

Okupljanje će početi u 18 sati na platou kod Robne kuće, a posle protestne šetnje centralnim gradskim ulicama govornici će se obratiti ispred Prve gimnazije.

U isto vreme počinje i protest u Beogradu. Organizatori protesta su istakli da blokadom RTS-a na sat vremena žele da pruže podršku zaposlenima koji sada „iz straha od odmazde svojih nadredjenih ćute“.

  • Njima želimo da pošaljemo poruku da nisu sami i da ih mi, pobunjeni gradjani Srbije, čekamo na ulicama, navodi se u saopštenju.

Organizatori su ocenili da Kolegijum RTS-a, zapravo vrši pritisak na svoje zaposlene objavljivanjem nepotpisanog saopštenja u kojem njih optužuju da „prelaze granicu i vrše nelegitiman pritisak na sve zaposlene“.

Dodaje se da je posao zaposlenih RTS-a da pravovremeno, objektivno i istinito izveštavaju o svim temama važnim za gradjane Srbije, a ne da budu „šrafovi u propagandnoj mašineriji Aleksandra Vučića“.

Ponovili su stav, da će Nenad Lj. Stefanović i Dragan Bujošević ostati upisani velikim slovima u mračnu istoriju sunovrata medija, jer se kao urednik i direktor Javnog servisa Srbije ne suprotstavljaju cenzuri svake vrste, niti štite svoje novinare od pritisaka.

Glas Šumadije će preuzimati prenos beogradske šetnje RTV Šabac od 18 sati, a u isto vreme na fb stranici našeg portala može se pratiti protest u Kragujevcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.