PRVOROĐENA BEBA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI PO JULIJANSKOM KALENDARU DOBIĆE OD GRADA 100.000 DINARA

Društvo Grad

Prvorođena beba u novogodišnjoj noći po julijanskom kalendaru dobiće poklon čestitku grada Kragujevca u iznosu od 100.000 dinara, odlučilo je Gradsko veće na sednici održanoj 13. januara. U skladu sa Odlukom o proširenim i dodatnim pravima finansijske podrške porodici sa decom i merom za ostvarivanje demografske i populacione politike, poklon čestitku dobiće porodilja koja ima prebivalište/boravište na teritoriji grada Kragujevca.

Na sednici je donet i Program istraživanja i kontrole životne sredine na teritoriji grada u tekućoj godini, sistematskim i povremenim merenjima zagađujućih materija u vazduhu, vodi, zemljištu i dr. Pojedinačni programi sistematske kontrole kvaliteta životne sredine utvrđuju se radi redovnog ispitivanja, praćenja i kontrole nivoa buke u životnoj sredini, kvaliteta površinskih voda, zagađenosti zemljišta i kontrole kvaliteta vode za piće iz javnih česmi.

Programom je utvrđen način i učestalost sistematskog merenja nivoa buke na šest mernih mesta, jednom mesečno. Kontrola kvaliteta površinskih voda vršiće se na reci Lepenici, nizvodno od grada, a dinamika uzorkovanja je kvartalna. Za ispitivanje zagađenosti zemljišta određeno je sedam mernih mesta, dok će se kontrola kvaliteta vode za piće iz javnih česama obavljati dva puta mesečno

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.