Prvorođena beba u novogodišnjoj noći po julijanskom kalendaru – dečak

Grad

Porodica Aničić je u novogodišnjoj noći po julijanskom kalendaru dobila najlepši poklon – sina, koji je rođen šest minuta posle ponoći u kragujevačkom porodilištu. Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, u ime lokalne samouprave, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović je posredstvom medicinskog osoblja kragujevačkog porodilišta uručio poklon čestitku za ovog dečaka u iznosu od 100.000 dinara, nosiljku, kao i korpu sa voćem i slatkišima za njegovu mamu. Pored toga, grad je obezbedio i nosiljke za sve bebe rođene tokom prvog dana pravoslavne Nove godine.

Prvorođena beba u Novoj godini po julijanskom kalendaru u Kragujevcu je dečak, koji je na svet došao šest minuta posle ponoći. To je najlepši poklon porodici Ančić za pravoslavnu Novu godinu.

  • Prva novorođena beba po julijanskom kalendaru je od majke Aničić Ane. Muško dete je po polu, teško 4,190 grama, dugačko 55 centimetara. Dobilo je visoku ocenu. Mama i beba su dobro. Hvala Bogu, sve je kako treba, rekla je Tatjana Kastratović sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Kragujevac.

Ovaj dečak, koji je treće dete u porodici Aničić, od grada Kragujevca je dobio poklon čestitku u iznosu od 100.000 dinara, kao i nosiljku, a njegova mama korpu sa voćem i slatkišima. Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, u ime lokalne samouprave, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović im je posredstvom medicinskog osoblja kragujevačkog porodilišta uručio poklone.

  • Drago nam je kada čujemo takve vesti, da ima što više porodica koje imaju dvoje ili troje dece. Tradicoonalno, uručili smo jedan mali simbolični poklon i za ovog dečaka i njegovu porodicu, kao i za osoblje Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Kragujevac. Osoblje ove klinike, ne samo za praznike, već tokom svih 365 dana u godini, u svim uslovima, pa i ovim, daje svoj maksimum od sebe da pomogne našim porodiljama, trudnicama da na adekvatan način što više beba donesu na ovaj svet,, rekao je Petrašinović.     

Medicinsko osoblje Klinike za ginekologiju i akušerstvo ovdašnjeg Kliničkog centra je od grada Kragujevca na poklon dobilo korpu sa voćem i slatkišima. Pored toga, lokalna samouprava je poklone u vidu nosiljki obezbedila i za sve bebe koje budu rođene tokom prvog dana pravoslavne Nove godine.  

Inače, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Kragujevac od početka ove godine rođeno je oko 80 beba, a tokom 2020. bilo je ukupno 2.173 porođaja. 

Piše: Branko Vukašinović, InfoKG
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.