PSG: NEMA USLOVA ZA IZBORE, OČEKUJEMO REAKCIJU EU

Politika

Na zajedničkoj sednici Predsedništva i Političkog saveta Pokreta slobodnih građana zaključeno je da u ovom trenutku ne postoje adekvatni uslovi za učešće na izborima, ali i da još uvek postoji mali prostor da do poboljšanja uslova dođe ukoliko Evropska Unija preuzme ulogu medijatora koji svojim autoritetom garantuje implementaciju preporuka nezavisnih stručnih organizacija.

Nalazi stručnih organizacija ukazuju da postoji ozbiljna ugroženost demokratije i da su izborni uslovi na neprihvatljivo niskom nivou. Svojim učešćem na okruglim stolovima na kojima su ti nalazi predstavljeni i predstavnici vlasti su priznali da problem postoji, ali do sada nisu pokazali ni minimum političke volje da se preporuke implementiraju i time stvore osnovni preduslovi za učešće opozicije na izborima.

PSG veruje da bi ključnu ulogu u tom procesu mogla da ima Evropska Unija i da  zaštita vrednosti demokratije, slobode i vladavine prava zahteva njihovu aktivniju ulogu u prevazilaženju duboke krize za koju odgovornost snosi direktno Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.