PSG: Vučić da stane u zaštitu Tadića – SSP: Nadležni da utvrde ko poziva na ubistvo Borisa

Politika

Opozicione stanke i pokreti osudile su danas pretnje i poruke mržnje upućene bivšem predsedniku Republike Srbije Borisu Tadiću. Bivši predsednik počeo je da dobija preteće poruke ekstremista, odmah nakon zvanične presude Ratku Mladiću.

  • Govor aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbedosti UN obeležila je izjava da Srbija veoma ozbiljno shvata međunarodne obaveze koje se tiču saradnje sa krivičnim mehanizmom u Hagu. Boris Tadić je danas meta napada upravo zbog ispunjavanja tih obaveza od strane države Srbije u vreme njegovog predsedničkog mandata, zbog čega smatramo da bi bilo politički neodgovorno, licemerno i pre svega nedržavnički ukoliko aktuelni predsednik ne iskoristi svoj politički rejting i lični autoritet u cilju zaustavljanja ovakvih napada koji dolaze ne samo od strane nepoznatih učinilaca, već i od strane tabloida i visokih funkcionera stranke na čijem se čelu Aleksandar Vučić nalazi, navode u Pokretu slobodnih građana.

U PSG-u, kako navode, zahtevaju od aktuelnog predsednika Vučića da javno, jasno i nedvosmisleno stane u zaštitu svog prethodnika.

  • Grafiti koji su se pojavili samo su još jedan pokazatelj nenormalne i opasne atmosfere u kojoj živimo. Ovo ne čudi, jer se već devet godina sa samog vrha države promoviše govor mržnje i verbalna agresija koja je zakonomerno dovela do politički motivisanog nasilja nad neistomišljenicima i ubistva Olivera Ivanovića. Pošto je čitav Beograd pokriven kamerama zahtevamo od nadležnih organa da pod hitno obaveste javnost ko su ljudi koji su ove parole pisali, ali i da utvrde ko su organizatori kampanje koja poziva na ubistvo Borisa Tadića koji je meta samo zato što je bio i ostao borac za Srbiju bez nasilja i agresije, navode iz Stranke slobode i pravde.

foto: privatna arhiva B.T.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.