PZG I DS: PORED FINANSIJSKE, U KRAGUJEVCU IMAMO I KRIZU INSTITUCIJA

Politika

Odbornička grupa „Pokret za naš grad“ i odbornici Demokratske stranke, koje su članice Saveza za Srbiju, od juče ne učestvuju u radu Skupštine grada Kragujevca.

  • U ovim okolnostima nije moguće da bilo koje društvo, niti bilo koja lokalna samouprava napreduje. Mi smo se obavezali „Sporazumom sa narodom“ da ćemo štititi interese građana, da ćemo se boriti za slobodu medija, da ćemo se boriti za to da nema prikrivenog finansiranja pojedinih medija koji su bliski režimu, ili da ne dođemo u situaciju da mediji koji objektivno komentarišu aktuelnu situaciju ostaju bez prava da učestvuju na konkursima i na taj način dolaze do finansija, istakla je odbornica Demokratske stranke Jovana Jovanović.
  • Založili smo se da ćemo voditi dijalog sa građanima. Takođe, obećali smo da ćemo se boriti protiv svake vrste nasilja, protiv svakog Jutke, protiv svakog Babića, protiv svakog Simonovića, a znamo da ih je Srbija puna. Kada napadnu Borka Stefanovića, to sutradan može da se dogodi svakome od nas jer se stvorila takva atmosfera u društvu da je normalno da nekog pretuku i da za to niko ne odgovara, dodala je Jovana Jovanović, odbornica DS
  • Ova naša odluka je normalan sled događaja obzirom na to, šta se dešava u Srbiji poslednja tri meseca. Građanski protesti u preko devedeset gradova u Srbiji iziskuju jedan drugačiji način delovanja. Postoji možda pet miliona razloga zašto danas treba bojkotovati ne samo rad lokalne samouprave u Kragujevcu, već i u drugim gradovima. U tom mnoštvu razloga najbitniji je da je aktuelna gradska vlast apsolutno nezainteresovana za bilo koji problem Kragujevčana. To smo isticali na prethodnim sednicama Skupštine grada i taj stepen nezainteresovanosti danas je dostigao maksimum. Vi imate danas građane na ulicama u svim gradovima Srbije, a vlast je nema i ignoriše svoje građane, istakao je Miloš Anđelković, šef Odborničke grupe „Pokret za naš grad“.

On je dodao, da sa druge strane, lokalna televizija, koju izdržavaju Kragujevčani, nije omogućila odbornicima i predstavnicima opozicionih stranaka da se pojave na toj televiziji pune tri godine. To onemogućava građanima da saznaju istinu, da saznaju da ovaj grad ne funkcioniše. Nekada je ovaj grad bio u finansijskoj krizi, ali sada, pored finansijske krize, imamo i krizu institucija. Svedoci smo da i sami predstavnici vlasti polako napuštaju brod koji tone, a glavni pokazatelj je njihovo zbrinjavanje u javnim preduzećima. Režim polako gubi uporište a to će se konačno desiti na sledećim izborima, ukoliko se stvore uslovi za fer i poštenu izbornu utakmicu. Ukoliko se to ne desi naredne izbore ćemo bojkotovati.

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *