RADIŠA I NIKOLA UROŠEVIĆ NOVA POJAČANJA KRAGUJEVAČKOG SPS-A

Politika

Socijalistička partija dobila je „pojačanje“ pošto su se u ovu stranku učlanili doskorašnji članovi Jedinstvene Srbije: odbornik Radiša Urošević i Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca.

Predsednik Gradskog odbora SPS-a Ivica Momčilović je rekao agenciji Beta da će njihov dolazak u SPS imati „pozitivan efekat na rejting SPS-a“.

Kazao je da je to bio „lični čin“ Uroševića koji su se obratili SPS-u sa željom da se učlane u tu partiju.

Momčilović je rekao da, s druge strane, to neće poremetiti odnose s koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom koji su „dobri i stabilni“.

  • Već je postignut dogovor SPS-a i Jedinstvene Srbije o zajedničkom nastupu na republičkim izborima i ja očekujem da će isti dogovor važiti i za lokalne izbore, rekao je Momčilović.

staknuti estradni umetnik Radiša Urošević napustio je stranku Jedinstvena Srbija, čiji je šef Odborničke grupe u Skupštini grada, nezvanično saznaje InfoKG. Zbog čega se Urošević odlučio na ovaj korak za sada nije poznato, s obzirom na to da se nije javljao na pozive, navodi ovaj portal.

Podsetimo, Radiša Urošević je u oktobru prošle godine napustio Jedinstvenu Srbiju a spekulisalo se da će zajedno sa Radišom tu partiju napustiti i deo stranke, koji je upravo tu i bio zbog Uroševića. U prilog ovim tvrdnjama govori i to da na Izbornoj skupštini Gradskog odbora Jedinstenve Srbije, dotadašnji predsednik Radiša Urošević nije uzeo učešće, a jedini kandidat bio je Đorđe Kosanić. 

Tada se pričalo da je jedan od razloga zbog kojeg je Urošević napustio Jedinstvenu Srbiju neslaganje sa politikom mešanja u unutarstranačke odnose koalicionog partnera.  Čak su i pokušaji smene predsednika kragujevačkog SPS-a Ivice Momčilovića vezivani za namere Jedinstvene Srbije da kadrira u partiji koalicionog partnera. Naime, Jedinstvena Srbija je na lokalnom nivou, kao i na repuličkom, dugogodišnji koalicioni partner sa Socijalističkom partijom Srbije. A sin Radiše Uroševića, Nikola, pomoćnik je gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta.

Gradski odbor SPS-a u Kragujevcu predstavio je danas novinarima dvojicu novih članova, ali je na konferenciju o tome bila pozvana samo Radio-Televizija Kragujevac.

Na pitanje agencije Beta zbog čega nisu bili pozvani i ostali mediji, Momčilović je rekao da nisu želeli da se „diže prašina“.

Tagovi:

9 komentara

  1. Ne,ne tri livade nigde lada nema to je omiljena pesma Sase Milenica ,vec Radisa peva specijalno za Grofa Djoku iz Kamenice MALENIM SOKAKOM NE PROLAZIM VISE…

  2. Ovo je, kako reče Vučić svojevremeno „TRANSFER BLAMA“, duboko oranje u prelaznom roku! A prašina se diže samo za dobrim konjem, a ne za…

  3. Ivica (.Momčilovic), Slavica, Ivica (.Dačić) , nema veze ko naručuje pesme samo da se sinovi udome..e, sad videčemo sta ce dobiti od spsa? Ova dvojica ne mogu 10 glasova da donesu( porodica)a navikli na visoka mesta

  4. Ovakvo pojačanje SPS-a – stručno, intelektualno, sa rezultatima i podrškom glasača, niko nije očekivao. Ove moralne i obrazovane gromade od ljudi će doprineti još boljim rezultatima, inače jakog, SPS-a u Kragujevcu.
    Kod mog dede u Plaskovcu ne bi prošli na konkursu za čobane, sve da im se daju nacrtane ovce.

  5. Veliki ideološki transfer koji govori i o palminim tigrovima i o slobinim naslednicima a bogami i o ova dva čobana. To cenzus videti neće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.