Radnici kragujevačkog Kliničkog centra spasili juče na plaži u Čanju čoveka i bebu

Društvo

Redovni čitaoci našeg portala ne zaboravljaju svoj „Glas Šumadije” ni na odmoru. Upravo nam oni ljavljaju o jučerašnjem podvigu zaposlenih u našem Kliničkom centru koji su na plaži u Čanju u roku od 15 minuta spasili čoveka koji se davio u vodi a potom bebu koja se gušila od peska.

Juče oko podne na prepunoj Gradskoj plaži u Čanju čovek je samo potonuo i nije više izronio. Uprkos gužvi to nije promaklo Vojislavu Stevanoviću, radniku obezbeđenja UKC Kragujevac koji je odmah shvatio da nešto nije u redu, skočio u vodu i izvukao čoveka na obalu. Odmah su pritrčale dve medicinske sestre iz Kliničkog centra Tijana Todorović, sa radio terapije na Onkologiji i Sanja Lukovac, sa Nuklearne medicine našeg Kliničkog centra i stručno reagovale položivši ga na bok, animiravši ga i svojom brzom intervencijom spasile mu život, javljaju naši čitaoci.

Ispostavilo se da je čovek u vodi imao epi napad, da je dijabetičar i da je pre ulaska u vodu i malo popio. Ipak se sve srećno završilo a pri animiranju zaposleni iz našeg UKC-a imali su i pomoć jednog lekara sa VMA- koji se takođe tu zatekao i pomogao da se utopljeniku pruži najbolja dekvatna pomoć u tom trenutku.

Rodbina Živorada Prijovića iz Raške kome su Kragujevčani spasili život zahvaljuje se medicinskoj sestri Tijani Todorović (u beloj haljini)

Zaposleni iz kragujevačkog Kliničkog centra dobili su aplauze i ovacije od svih prisutnih na čanjskoj Gradskoj plaži ali se još nije sve završilo.

Dok su još trajali aplauzi i čestitanja Branimir Žižović iz sektora nabavki UKC Kragujevac primetio je na plaži bebu u nenormalnom položaju. Ispostavilo se da su roditelji, mlađi bračni par, otišli na kupanje i ostavili bebu u kolicima smatrajući da je potpuno bezbedna. Dete je nekako ispalo iz kolica na glavu u pesak koji mu je ušao u usta, nos, oči… i počelo da se guši. Žižović je pritrčao izvadio bebu iz peska i Kragujevačka ekipa sa čanjske plaže je ponovo intervenisala i oporavila dete.

Zaposleni u UKC Kragujevac sa plaže u Čanju ispraćeni ovacijama pa pravac kući zbog Naredbe da do ponedeljka stignu na posao

Inače, zaposleni u UKC Kragujevac su na kolektivnom letovanju u Čanju preko Sinidkata „Nezavisnost”. Sa plaže su ispraćeni ovacijama i aplauzima ali su i ispraćeni i kući jer su zbog Naredbe u Kliničkom centru morali da prekunu letovanje i pođu za Kragujevac da se jave na posao do 6. septembra. Tako im je propalo još nedelju dana aranžmana ali i ovo malo što su bili osvetlali su obraz.   

Foto: Vladan Vasojević
Tagovi:

4 komentara

 1. Ja sam ceo život učio da se kaže reanimacija ili ajde može i reanimiranje. Ali za animiranje još nisam čuo, osim za ono što rade animir-dame.

  1. Ha ha Oa da reanimacija/ reanimiranje je ozivljavanje!!!
   Animiranje😂je nesto drugo…
   Cestitke svima u lancu spasavanja!

  1. …bila sam na par metara od bebe..braca su bila tu,ali su se zaigrali…a takodje sam samo kolica videla,plaza je bila prepuna..a svaka cast tim ljudima na svemu..braca su bila tik uz kolica..a sto se tice Zivorada kad se vratio na plazu,nije skidao osmeh sa lica koji je bio neprocenjiv..Tijana se borila za njega i izborila..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.