RADNIČKI PREDSTAVLJA SVOJE ŠKOLE SPORTA KRAGUJEVAČKIM OSNOVCIMA

Društvo Grad Sport

Posetom Osnovnoj školi „Natalija Nana Nedeljković“ u naselju Grošnica, Sportsko privredno društvo Radnički nastavilo je akciju promocije svoje škole sporta među kragujevačkim osnovcima.

U ulozi promotera ovoga puta našli su se vaterpolista Lazar Dobožanov, odbojkaš Ivan Perović, košarkaš Stefan Živanović i rukometaš Ilija Bogdanović. Oni su se potrudili da deci ukažu na sve prednosti bavljenja sportom kao zdravog načina života i pruže im osnovne informacije u vezi svojih sportskih disciplina.

  • Današnja poseta imala je za cilj da deci, nastavnicima i kompletnoj javnosti približi ideje SPD Radnički. U tu svrhu, predstavnici sva četiri kluba koji funkcionišu u sklopu SPD Radnički potrudili su se da prisutnoj deci pruže jasniji uvid u sve ove sportove i ujedno ih upute na koji način se mogu uključiti u naše aktivnosti. Naš cilj je da se deca kroz bavljenje sportom socijalizuju i da iz te mase dečaka i devojčica dobijemo buduće sportske asove, koji će predstavljati naš klub i grad Kragujevac, izjavio je generalni sekretar Sportskog privrednog društva Radnički Ivan Milošević.

Golman Vaterpolo kluba Radnički Lazar Dobožanov ukazao je na sve prednosti bavljenja vaterpolom.

  • Pozvao bih svu decu da treniraju vaterpolo, prvenstveno dečake, jer je to jedan muški sport sa dosta kontakata, koji se igra u vodi, i deci omogućava da se druže i steknu vredne uspomene sa brojnih takmičenja. Mislim da ovde u Kragujevcu deca imaju priliku da steknu vrhunsko znanje uz stručne trenere, koji će im sigurno omogućiti da ostvare visoke ciljeve, istakao je Dobožanov.

Sportsko privedno društvo Radnički će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim vidom promotivnih aktivnosti i u drugim kragujevačkim školama.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.