RADOMIR NIKOLIĆ: DOK NEMA NOVCA, NEMA NI KONKURSA ZA MEDIJE

Društvo Video

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić poručio je da će konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja, koji se ne organizuje već petu godinu zaredom, biti raspisan “kada bude bilo novca”. Pojasnio je, pritom, da je stvar “vrlo jednosravna”: dok nema novca, nema ni konkursa.

Komentarišući činjenicu da  grad iz budžeta finansira samo Radio televiziju Kragujevac (RTK) koja je posle raskida privatizacije, 2017. godine ponovo podržavljena, Nikolić je danas kazao da u gradskoj upravi smatraju da su kroz RTK zadovoljili osnovne potreba građana za objektivnim informisanjem, servisnim informacijama. Grad, konstatovao je Nikolić, RTK, koja je u javnom vlasnitvu , pokriva “u maksimumu”,  i on tu “ne vidi  nikakav problem, kao što ga, veruje, “ne vide ni građani Kragujevca”. Ocenio je da RTV Kragujevac radi u skladu sa zakonom i da je u procesu privatizacije, pri čemu nema kršenja zakona  jer je to  sve u skladu sa Zakonom o javnom informisanju.

Nikolić  nije odgovorio na pitanje Glasa Šumadije da li je dobio preporuku koju je, kako je  ranije najavio, trebalo da mu uputi državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajovića, o tome da poštuje zakon i raspiše konkurs za medije u Kragujevcu. Rečenu najavu Gajovića preneli su mnogi mediji.

       Gradonačelnik Kragujevca kazao je danas da on  situaciju u lokalnim  medijima ne vidi kao dramatičnu  i zatražio od novinara da mu kažu “koji je to medij u Kragujevcu ugrožen”? Na konstataciju  da, na primer, nedeljnik  “Kragujevačke novine” ne izlazi redovno   zbog teške finansijske situacije, Nikolić je odgovorio da su te novine u privatnom vlasništvu.
     -Ne možemo da utičemo mi na njihovo poslovanje. Pa šta očekujete, da grad finansira sve medije koji se pojave ili koji mogu da se pojave na sceni u Kragujevcu,, rekao je Nikolić. I zaključio da to što se “pravi drama” o stanju u medijima u Kragujevcu, pre svega, ima veze sa politikom.      Gradonačelnik Kragujevca je, inače I uzgred, krajem 2018. javno za, govornicom Skupštine grada Kragujevca, bio najavio da će u 2019. u centru Šumadije konačno da bude raspoisan konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja, Tvrdio je i da je za to predvidjen novac u gradskom budžetu.To isto tvrdili su, početkom prošle godine, i njegovi saradnici zaduženi za društvene dealtnosti. Kragujevački mediji, osim RTK, lane, uprkos tim zvaničnim najavama,  iz gradske kasew nisu dobili ni cvonjka”. U takvoj situaciji, nedeljnik ”Kragujevačke” koji baštini tradiciju  nekadašnje “Svetlosti”, osnovane daleke 1935., praktičnoje pred gašenjem, Eksklizivnom zaslugom aktuelnog gradskog rukovodstva, Kragujevac koji, s  obzirom da je  Dimitrije Davidović ovde, 5. januara. počeo “pečatnju” Novina  Serbskih, slovi za koilevku srpske štampe, uskoro će, najverovatnije, da ostane i bez poslednjeg štampanog glasila

Tagged

2 komentara

  1. Црни сине Радомире, после прве три реченице на КЗН сам престао да гледам ово бесрамље. Признао си да је вама напредњацима сасвим довољно да плаћате свој медиј – РТК и да тако испуњавате обавезе из Закона о информисању?!?
    Укапирај неспособни млади човече да ти бахато трошиш наш новац, мој новац, новац наше деце. Ако буде правде, а биће, свако ће да одговара за учињено. Ти ћеш за врло мало ствари, јер се баш ниси много мешао у свој посао, али си зато, када си радио, кршио законе на сваком ћошку.

  2. Sram te bilo Nikoliću lažovu jedan. JP Urbanizmu si dao 30.000.000,00 miliona za tekuće održavanje, da bi oprao pare preko svojih izvodjača i tako namako za plakate. Njihov Plan i Program je bio na sednici Skupštine grada koju si ti podržao ( preko članova NO koji nezakonito obavljaju te funkcije kao partiski kadrovi koji su bez iskustva u struci po Zakonu od 3 godine za poslove iz oblasti preduzeća) a posle si te pare usvojio na Gradskom Veću i dao tvojim podizačima ruku da glasaju na Skupštini grada. A ZA MEDIJE KAO NEMAŠ NI JEDAN MILION !!! Samo ti štiti tvog Dunčića iz NS koji je dobio MERE Agencije za borbu protiv korupcije za zloupotrebu službenog položaja, ali ćemo o tome obavestiti celu Srbiju i Kragujevac pred izbore, jer ti izgleda tako više odgovara, i uporan si da ga zaštitiš, jer ti je ucrtao Autobusku stanicu na privatnoj imovini , gde imaš dilove . ali ćemo sve polako korak po korak nemoj da se brineš …pa će ti ovih 15 % protiv tebe na internetu sigurno odvući glasove a ti i dalje štiti tvog geografa iz NS SRAM TE BILO !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.