Radomir Nikolić najizvesniji kandidat za ambasadora u Pekingu?

Politika

Bivši gradonačelnik Kragujevca i sin nekadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Radomir Nikolić trenutno je najizvesniji kandidat za poziciju ambasadora u Pekingu, preneo je današnji Kurir.

Po navodima lista, Nikolić bi na toj poziciji trebalo da zameni Milana Bačevića kome je istekao mandat ambasadora u Kini i koji se nedavno vratio u Srbiju.

Dodaje se i da je jedan od bitnih faktora u vezi sa Nikolićevim odlaskom u Kinu činjenica da je njegov otac dobro povezan sa Kinezima kao predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tom zemljom i Rusijom.

Izvor: Danas

Tagovi:

6 komentara

  1. Грешка.Ако баш мора да буде амбасадор,Зимбабве му је крајњи домет.Или нека слична земља.Кина никако,то је размажено дериште и надобудни нерадник.

  2. Uhlebicega vec negde, on je bogom dan, tu je i tata da pripomogne, to sto je nepismen ,negovori ni nas jezik kako treba,a kamoli engleski,ili kineski…tesko nama sa njima..

  3. Valjda za amsadora u Bajčetini? To mu je najveći domet uzevši u obzir njegove sposobnosti i fakultet koji je završio. Tata baš brine o njemu.

  4. „Ko ima svoga ima i boga“ reče narod. Najbolja potvrda toga je Radomir Nikolić, sin bivšeg, a možda i budićeg predsednika, ukoliko mu dozvoli ΛV, kum Šešelja i Vučića. Da nije njegov tata viđeni građanin ove zemlje, pecao bi ribu na Savi, gde ima spornu vikendicu, a ovako namučio se u Kragujevcu kao gradonačalnik, a sada možda i kao ambasador u Kini. Tamo će imati nesebičnu i stručnu roditeljsku pomoć i ispomoć oca Tome iz ljute “Tomovače”, koji je glavna spona između Srbije i Kine i Rusije. Takođe, imaće pomoći i tasta i prijatelja prof. Dr Milana Bačevića dosadašnjeg ambasadora u Kini. Sa srećom Radomire, kineski a naš care!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.