RADOMIR NIKOLIĆ: OVE GODINE SMO PET PUTA ISPRSKALI CEO GRAD OD KOMARACA

Društvo Grad

Na 25. redovnom zasedanju gradskog parlamenta odbornici su usvojili Završni račun grada Kragujevca za 2018. godinu. Iako se u računu iskazuje suficit od 168.327.167 dinara, predstavnici opozicije – LDP i SPO, koji su učestvovali u radu sednice, poveli su raspravu u drugom pravcu – zapuštenoj infrastukturi, komarcima i nepokošenoj travi, uz opasku da vlast ne radi dovoljno, brzo i efikasno.

  • To jasno pokazuje da opoziciju ne interesuje Završni račun, rekao je gradonačelnik Nikolić i podsetio da se mere zaštite protiv komaraca uredno sprovode, a da čak dva meseca zbog kiše nije bilo uslova da se izađe na teren i pokosi trava.

Šta je još rekao gradonačelnik Nikolić?

  • Mi moramo da se protegnemo onoliko koliko je guber širok. U skladu s tim, malo po malo, korak po korak izvlačimo Kragujevac iz krize. Nije korektno gospodine Durgutoviću (Edis Durgutović, odbornik LDP, prim. G.Š), jednog dana ćete vi imati proglašeno vanredno stanje, vanrednu situaciju. Možda ćete vi jednog dana da imate elementarnu nepogodu kakvu imamo ove godine. Do sada nismo imali elementarne nepogode i do sada se, hvala Bogu, građani nisu žalili na to kako se trava kosi, niti na to kako se prska protiv komaraca. Ove godine smo pet puta isprskali ceo grad od komaraca. U toku normalne godine se ne prska pet puta.
  • Nemojta da mislite da je pojava komaracu tu zbog toga što neko u gradu ne sprovodi mere zaštite od komaraca. Dva meseca nismo imali uslove da izađemo na teren i pokosimo travu. Zato što travu u gradu ne možete da pokosite za jedan dan. Možda čovek može svoje dvorište da pokosi taj jedan dan kad se pojavi sunce. U gradu za taj jedan dan ne može da se uradi ništa. Koliko god ljudi da imamo, a nemao ih dovoljno. Ali, kako se vreme stabilizovalo, jel pokošen grad? Jeste. Hoće li ponovo trava da bude visoka? Neće. Zato što su stabilne vremenske prilike i zato što na vremenske prilike dozvoljavaju da održavamo grad kako treba.
  • Zašto su nadrljali građani u prigradskim naseljima, u ulicama sa velikim nagibom, posle ovih kiša? Zbog toga što, ne zadnjih četiri godine, 40 godinanje to pitanje nerešeno. I vi sada svaljujete svu odgovornost na nas koji smo zadnjih četiri godine gledali kako da dovedemo grad u situaciju da možemo da sređujemo ulice. Niko od političara nije idiot i niko nije toliki neznalica… Znaš da trebaš kuću da prepokriješ, ali nemaš novca. Znaš da treba da menjaš prozore, ali nemaš novca. Pa čekaš lepše vreme, čekaš da stignu neke parice, čekaš bolji posao, čekaš da se zaposliš, pa da uzmeš kredit da menjaš prozore i sređuješ kuću… Grad živi onako kako može da živi.
  • Za ovu godinu odvojili smo 400 miliona dinara za sređivanje ulica, sproveli smo tender, dobili izvođača, deo će da ide na naše komunalno preduzeće, onoliko koliko oni tehnički, fizički mogu da urade. Za ostatak smo tražili privatnog izvođa. Ugovor sa preduzećem za puteve je 250 miliona dinara, 150 ostaje JKP Šumadija. Obećali smo građanima da ćemo sa savetima mesnih zajednica da se dogovaramo. Sada nemamo taj dogovor zbog toga što nam je vreme, koje je bilo nenormalno poslednjih mesec dana, naročito ovaj poslednji nalet gde je, uz crveni alarm sto litara kiše na metru kvadratnom za manje  od tri sata. To se nije desilo zadnjih 20 godina. Vođeni ovakvom situacijom menjamo plan, menjamo program i krećemo da sređujemo ove ulice. Komisije su svuda na terenu. Sve mašine koje imamo su svuda na terenu.
  • Bezobrazno je od vas da ovakvu situaciju elementarne nepogode koristite u političke svrhe. Nisam otišao da se slikam sa bagerima da se slikam sa bagerima kako sređuju ulice. Mogao sam da odem. Ali neću da mi neko kaže – evo ga, vidi, izveli bager, otišao da se slika. Zato što je to navika političara u Srbiji da se slikaju s bagerima…

 

Tagovi:

1 komentar

  1. Boze,ovako postenog coveka srpska majka jos nije rodila.On je prvi….ulice nikada bolje i asvaltiranije.Kao da smo u Los Andjelesu,a ne u Kragujevcu.I neko se drznuo da vredja i u politicke svrhe koristi novonastalu situaciju.Pa stvarno.🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣😞😞😞😞

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.