RAKIJE ZAVET I DAR VISOVA NA PRVOM ŠUMADIJSKOM SAJMU RAKIJE

Društvo Ekonomija

Prvi Šumadijski festival rakije biće održan 5. decembra u Kragujevcu. Festival organizuje Regionalna asocijacija proizvođača iz Kragujevca, u saradnji sa PKS, Regionalnom privrednom komorom Kragujevac, gradom Kragujevcem, Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj, Centrom za ruralni razvoj i gradskom turtističkom agencijom.

Na Festivalu će se predstaviti rakije Udruženja Šumadijska rakija, među kojima su u i članice Podrum Tim iz Ramaće i Rakije Zavet iz Čumića.

Podrum pića TIM, destilerija za proizvodnju rakije, osnovana je 2013. godine, koja se nalazi na obroncima planine Rudnik, podno Ramaćkih visova na 600 metara nadmorske visine,u selu Ramaća. Iz zahvalnosti prema prirodi koja daruje najbolje uslove za gajenje šljive rakija je dobila ime DAR VISOVA.

Predsednik Udruženja je Goran Mijailović, a porodica Mijailović iz Čumića pokraj Kragujevca već pet generacija sa uspehom i iskrenom ljubavlju gaji svoje voće i od njega proizvodi rakijeod šljive, vijamovke, kajsije, dunje… U skladu sa tradicijom, rakije nose naziv – Zavet.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.