RASPISAN KONKURS ZA DODELU MILIJARDU DINARA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Društvo Ekonomija

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv kojim je malim, srednjim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva za nabavku opreme u iznosu od milijardu dinara.

U saopštenju se navodi da program predstavlja kombinaciju povoljnih kredita i bespovratnih sredstava, a da za cilj ima povećanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja, kao i kreiranje novih radnih mesta.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne, kao i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara.

Ministarstvo će kroz program sufinansirati nabavku opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, 70 odsto troškova nabavke finansira se iz kredita banaka ili lizing kompanija, dok preostalih pet odsto čini učešće samog preduzetnika.

„Ovogodišnji partneri na programu su Prokredit, Kredit agrikol, Banka Inteza, Banka Poštanska štedionica, Erste i OTP banka, kao i dve lizing kompanije, Inteza i Unikredit lizing“, dodaje se u saopštenju.

Za program je ove godine uvedena elektronsku prijavu zahteva, a svi potrebni podaci automatski će se preuzimati od drugih državnih organa (APR, Poreska uprava, CROSO) čime se skraćuje vreme potrebno za dodelu bespovratnih sredstava, tako da korisnici mogu da podnesu zahtev bez odlaska u filijalu banke ili lizing kompanije.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i dokumentacija dostupni su na internet stranici Ministarstva privrede.

Piše: Nova ekonomija
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.