RECIKLOMAT – PAMETNA MAŠINA ZA PRIKUPLJANJE I SORTIRANJE AMBALAŽNOG OTPADA

Grad

JКP Šumadija Кragujevac u cilju unapređenja svojih usluga nabavilo je Reciklomat – pametnu mašinu za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada (plastičnih flaša, limenki i staklene ambalaže).

Reciklomat, prvi u Srbiji ima mogućnost prepoznavanja različitih tipova otpada, njegovo prihvatanje i skladištenje, vrednuje otpad i vrši upis novčanog iznosa predate ambalaže u personalizovane i nepersonalizovane eКG kartice.

Postavljanjem mašine aktivno učestvujemo na razvoju i unapređenju usluga. Benefite od ovakvog načina reciklaže imaju ne samo korisnici javnog prevoza na teritoriji grada, već i korisnici telekomunikacionih usluga.

Na ovaj način JКP Šumadija Кragujevac, tehnološki partner APEX Solution Technology i društveno odgovorna kompanija Globaltel doo, kao sponzor priključili su se svetskom trendu reciklaže ambalažnog otpada sa ciljem da se građani motivišu i efikasnije uključe u proces sortiranja otpada.

Sistem nagrađivanja upotrebljen na prvom Reciklomatu u Кragujevcu nagrađuje svako odgovorno lice sa 7,00 RSD po unetom ambalažnom predmetu (plastična ili staklena flaša i aluminijumska limenka), a iznos od predate ambalaže se automatski upisuje putem čitača na personalizovane i nepersonalizovane eКG kartice.

Кompanija Globaltel doo, kao društveno odgovorna kompanija prepoznala je pozitivne efekte ovakvog načina sakupljanja i razvrstavanja ambalažnog otpada, pa su žiteljima Кragujevca omogućili bonus od 3 gigabajta mobilnog 4G interneta za uspešno povezivanje eКG kartice i Globaltel mobilnog broja pozivom na 340broj eКG kartice #.

Uz potvrdu da ste uspešno povezali Globaltel i eКG karticu stiže vam 3 gigabajta mobilnog interneta.

Svaki sledeći 1,00 RSD eКG dopune od reciklaže automatski donosi novih 10 megabajta interneta, a na 100, 00 RSD dobija se 1 gigabajt.

Povezivanje ovakvog načina ostvarivanja novčanog iznosa putem reciklaže kroz tehničku podršku omogućio je partner APEX Solution Technology.

Postavljanjem jedne ovakve mašine u Кragujevcu cilj nam je da se ne samo poboljša ekološka situacija u gradu, već i da se sistemom nagrađivanja motivišu građani da na pravilan način vrše primarnu selekciju i razvrstavanje ambalažnog otpada.

Tagovi:

1 komentar

  1. Zanimljivo da postoje automati koji mogu čak i ovo, a ne postoje automati gde možete da dopunite kredit na kartici za prevoz već to morate „u četri oka“, na šalteru ili trafici. Apex S.T. koji je „sponzor ove akcije“, po ugovoru o zakupu uredjaja svaki mesec ubire rentu za preko 100 uredjaja koji čitaju/pišu kartice….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.