RES PUBLICA: JUBILEJ BEZ RAZLOGA ZA SLAVLJE

Društvo

Šumadijski centar za građanski aktivizam Res Publica podseća da Radio Kragujevac 18. januara obeležava 50 godina od osnivanja. Reč je o značajnom jubileju, jednog od prvih elektronskih medija u Srbiji, koji je decenijama unazad bio najvažnije informativno glasilo u Kragujevcu i regionu.

  • Čestitamo svim profesionalcima koji su svojim radom, znanjem i entuzijazmom učinili da Radio Kragujevac zasluži poverenje slušalaca, stekne veliki ugled u medijiskim krugovima i godinima bude rasadnik novih generacija novinara. Na žalost,  smatramo da danas ipak nema puno razloga za slavlje. Pedeseti rođendan Radio Kragujevac dočekuje bez spikera, novinara i tonaca,  bez emisija i bez redakcije. Jedini mediji koji se finansira novcem svih građana, umesto objektivnog, istinitog i pravovremenog informisanja u javnom interesu, slušaocima nudi  muzički program sa plej liste.  Iako je doživeo i preživeo mnoge izazove tokom prethodnih 50 godina, nikada do sada nije imao ovako ponižavajući status, kažu u Res Publici.

Iz ovog udruženja pozivaju rukovodstvo RTK da ovom mediju vrati dostojanstvo, organizuje rad redakcije Radio Kragujevca i građanima omogući adekvatno informisanje.

  • Kako je planirano da se i ove godine iz gradske kase izdvoji više od 40 miliona dinara za funkcionisanje Radio- televije Kragujevac, od lokalne samouprave zahtevamo da preispita svrsishodnost trošenja tolikog novca, odnosno da li Kragujevčani dobijaju informisanje primereno tako visokoj ceni koju plaćaju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.