ŠAMPION U KATEGORIJI ŠLJIVOVICE – MINIĆEVA KUĆA RAKIJE IZ DONJE TREPČE

Društvo Ekonomija

Apsolutni šampion ocenjivanja u kategoriji šljivovice, na Drugom ocenjivanju kvaliteta voćnih rakija registrovanih proizvođača, koje je četvrtog novembra održano u Kragujevcu, je Minićeva kuća rakije iz Donje Trepče,

U kategoriji kajsije najbolje ocenjena je rakija Podruma Nedeljković iz Aleksandrovca, dok je šampion među dunjevačama rakija Braće Tomašević iz Prijepolja.

Šampion u kategoriji rakije od kruške Rakija iz Rakije, proizvođača iz Gledića, a lozove rakije – Pruna iz Beograda. Kod jabokovača najviše ocene dobila je rakija od jabuke Braće Tomašević iz Prijepolja.

Na ocenjivanje, koje je organizovalo udruženje Šumadijska rakija, pristiglo je 85 uzoraka jakih alkoholnih pića, 28 učesnika. Komisija je radila u sastavu profesor Ninoslav Nikićević, profesor Vele Tešović, dr Branko Popović sa Instituta za voćarstvo u Čačku, dr Ivan Urošević i Veroljub Urošević, a čitav događaj odvijao se u prostorijama Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Priznanja najboljim rakijama biće uručena na svečanom otvaranju Prvog festivala Šumadijske rakije 5. decembra u Kragujevcu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.