SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: BUDI SE SLOBODNA SRBIJA, JEDNOPARTIJSKI REŽIM TO NE MOŽE DA ZAUSTAVI

Grad

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je slobodna i demokratska Srbija počela da se budi i da „jednopartijski režim sa jednopartijskom skupštinom u kojoj nema opozicije“ to ne može da zaustavi.

  • Bune se lekari, prosvetni radnici, umetnici… vratilo se peticionaštvo iz ’vunenih’ vremena, rekla je Sanda Rašković Ivić za „Blic“.

Sanda Rašković Ivić je navela da je Narodna stranka već krenula u kampanju za prve naredne izbore, i dodala da je nedostatak budžetskog novca svesna žrtva koju je podnela „bojkot opozicija“ kojoj, pošto neće biti zastupljena u parlamentu, ostaje samo direktan kontakt sa građanima i obraćanje preko retkih medija koji „opoziciji daju neki prostor da iskaže svoje stavove“.

Na pitanje da li bi Narodna stranka trebalo da nastavi dalje samostalno ili kao deo Saveza za Srbiju, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da bi trebalo zajedno sa SZS nastavi u ujedinjenoj opoziciji Srbije.

Sanda Rašković Ivić je, povodom rešavanja pitanja Kosova i Metohije, rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „još u toku borbe za vlast obećao strancima da će rešiti Kosovo“.

  • Sada su ti stranci počeli da ga gledaju kao trgovca koji je uzeo pare, a robu nije isporučio. Zato žurba. Pravno obavezujući sporazum jeste priznanje nezavisnosti, a Vučić se trudi da dobije neke mrve da bi čin kapitulacije prikazao kao uspeh, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Na pitanje o epidemiji virusa korona, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da nije objavljeno koliki je tačan broj umrlih od juna, kada su održani izbori, do danas, pošto je prethodno vlast proglasila pobedu nad koronom i dozvolila sportska i politička okupljanja da bi izbori mogli da se održe, a Krizni štab je ćutao.

  • Nisu se izjasnili javno ni oko vakcine. Vučić tajnovito neće da nam otkrije kojom to vakcinom će vakcinisati nas, našu decu i roditelje, a nije svejedno koliko je krugova ispitivanja vakcina prošla. Da nisu prodali ’Torlak’, danas bi Srbija mogla da proizvede vakcinu, rekla je Sanda Rašković Ivić.  

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.