SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: NE MOŽE IZBORNA KAMPANJA POSLE VANREDNOG STANJA, VIRUS NIJE FLEKA KOJA SE OBRIŠE

Politika

Potpredsednica Narodne stranke i narodna poslanica Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić popušta sa vanrednim stanjem zato što mu se žuri da u junu obavi izbore, ali da u ni u kom slučaju ne bi smeli da se organizuju skupovi čak ni na otvorenom.

  • Još manje bi smeli da se ljudi autobusima ’vozikaju’ po Srbiji kako bi skandirali i aplaudirali. Ne možete imati vanredno stanje krajem aprila, a da za mesec dana započnete predizbornu kampanju. Ja ne znam kako će oni organizovati kampanju zato što je naš predsednik prepun iznenađenja svih ovih godina, a pogotovo ove godine sa vanrednim stanjem, rekla je Sanda Rašković Ivić listu „Danas“.
  • Nije virus fleka koju vi poprskate pa skinete i nje više nema, istakla je Sanda Rašković Ivić, koja je profesorka psihijatrije na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu.

Na pitanje da li je Narodna stranka razmatrala strategiju delovanja po ukidanju vanrednog stanja, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da će Narodna stranka svakako izraziti svoje stavove o tome kako je vanredno stanje izgledalo i da li je moralo da se sprovodi na ovakav način.

  • Naravno da nije. Mi smo u toku vanrednog stanja, birajući reči, bili kritični. Kada je stanje ovakvo kakvo jeste, naprosto nemate ni alata, a nije ni u redu da ’ujedate’ i da kritikujete, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je podsetila da je Vučić je obećao da će opoziciji odgovoriti na sva pitanja, što „znači da sledi neviđeno vređanje“.

  • E pa, sad, i mi konja za trku imamo. Mi nećemo vređati, ali ćemo argumentovano izneti sve primedbe, od načina uvođenja vanrednog stanja, preko vanrednog stanja kao takvog i populističkih ekonomskih mera koje Vučić sprovodi. Tu mislim na 4.000 dinara za penzionere, kao i na 100 evra svakom punoletnom stanovniku Srbije, rekla je Sanda Rašković Ivić.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.