Saopštenje Narodne stranke Kragujevac povodom odluke Višeg suda o nezakonitom izboru direktora JKP “Čistoća”

Grad Politika

Da je Narodna stranka u Kragujevcu opravdano ukazivala na loše funkcionisanje javnog sektora u gradu, govori afera u vezi sa izborom direktora „JKP Čistoća” iz 2017.

Naime, Viši sud u Kragujevcu oglasio se pozitivno o tužbi koju je nekadašnji direktor „JKP Čistoća“  Dejan Ronić podneo povodom postupka izbora rukovodioca ovog preduzeća, sada pripojenog „JKP Šumadija“. U tužbi je navedeno da je imenovanjem Nemanje Dimitrijevića prekršen Zakon o javnim preduzećima usvojen 2016. godine jer on nema tri godine radnog iskustva u poslovima koji su predmet delatnosti preduzeća. 

Tako se odlukom Višeg suda u Kragujevcu dovodi u pitanje zakonitost svih odluka „JKP Čistoća“ i  „JKP Šumadija“ potpisanih od strane Dimitijevića, uključujući i prošlogodišnje spajanje pet javnih preduzeća pod okriljem „JKP Šumadija.  Ovakvi postupci gradskih vlasti na čelu sa aktuelnim gradonačlnikom Nikolićem svedoče da je za vladajući politički establišment u Srbiji zakon „samo mrtvo slovo na papiru“, kojeg se treba pridržavati kada to vlastodršcima odgovara. Narodna stranka smatra da je preduslov za uspešno funkcionisanje javnog sektora u gradu odabir stručnih ljudi na čelo javnih preduzeća, sa višegodišnjim iskustvom i odličnim rezultatima u toj sferi, a ne putem partijski nameštenih konkursa. 

1 komentar

  1. Višem sudu svaka čast na časno obavljenom poslu ! Inače ima toga još… na primer predsednik Nadzornog Odbora u JP Urbanizam Srećković, je već 5 godina PROTIVZAKONITO u tom preduizeću u Nadzornom Odboru kako piše na sajtu, iako je na tu funkciju došao iz Zastave Kamiona kao i drugi član kojeg je delegirao grad Kragujevac koji je takodje iz Zastava Kamiona pa ništa…Taj bahati Srećković je okačio na sajt tog preduzeća da je funkjcioner SNS da bi se hvalio a i upozorio bilo koga da mu niko ništa ne sme jer on predstavlja Vučića…Uzima čovek redovno pare za funkciju i potpisuje direktoru tog preduzeća Dunčiću Plan rada preduzeća u kojem je odobrio 1.5 miliona za dnevnice, kako bi taj direktor koji je iz NS imao za put od NS do KG i sve to naplaćivao sa “ slu\benim putem“ sa punim dnevnicama [to je oko 100.000 mesečno i to sve sa saglasnošću Radomira Nikolića…banda neznalica , nestručnih i korumpiranih koja hoće da se ovajdi samo zato što je na funkciji u Gradskom Odboru SNS http://www.urbanizam.co.rs/nadzorni_odbor.html Taj isti direktor je već uhvaćen u NS da radi na dnevnicama https://www.blic.rs/vesti/vojvodina/samo-za-dnevnice-i-troskove-23500-evra/zn65l7z i tamo više nije imao mesta…a Nikolić mu to dozvoljava kako Verko ka\e verovatno da bi mu ucrtao autobusku stanicu na privatnom zemljištu, iako grad ima svoje parcele…pametan mali Radomir, da malo dnevnica tom direktorčiću preko svoji politi;kih predstavnika u NO a ovi mu odrade autobusku stanicu…ruka ruku mije…zato je i doveo tog dnevničara iz Novog Sada pored toliko inženjera iz Kragujevca jer sa kragujevčkim inženjerima ne bi mogo da igra te kombinacije.Kad Narodna stranka sama počne sa konkretnim prozivkama a ne da se kači samo za sudijske izveštaje glasaću za njih i svi moji prijatelji koje znam. Ovi podaci su javni sa portala i sajta preduzeća i za to im ne treba da se kriju iza sudova nego da sami pokrenu procedure nelegitmnih izbora funkcionara !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *