NAČELNICA RAJKOVIĆ: ZBOG DELA RASNE I DRUGE DISKRIMINACIJE, PROTIV S. S. ĆE BITI PODNETA PRIJAVA

Društvo Grad

Povodom tvrdnji Slobodana Stefanovića da mu nije bilo dozvoljeno da telefonira, nakon što je priveden u stanicu Policijske uprave Kragujevac, načelnica Jasmina Rajković je, u pisanoj izjavi medijima, rekla:

  • Apsolutno su netačne tvrdnje da je S. S., koji je sinoć po nalogu tužioca doveden u prostorije Policijske uprave Kragujevac, bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome. Odmah po dovođenju u stanicu njemu je omogućen zdravstveni pregled, a nakon što su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda. Neposredno nakon što je doveden u prostorije PU Kragujevac ispred zgrade je došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar.

Inače S. S., navodi se u saopštenju načelnice Rajković, “u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti. Zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku.“

Tagged

1 komentar

  1. S. S. nije određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti. kaže načelniva Jasmina. On je očigledno onda sam uzurpirao prostorije MUP-a da bi tu boravio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *