ŠUMADIJSKA REGIJA POKRET SLOBODNIH GRAĐANA BOJKOTUJE RAD SKUPŠTINE GRADA

Politika

Odbornička grupa „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“, kao kolektivna članica Unije slobodnih i nezavisnih odbornika, donela je odluku o bojkotu plenarnih zasedanja Skupštine grada Kragujevca.

  • Ovu odluku smo doneli iz solidarnosti sa slobodnim i nezavisnim odbornicima u lokalnim samoupravama širom Srbije kojima su ugrožena osnovna demokratska prava usled strahovitih pritisaka režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Odbornici Odborničke grupe „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“ će nastaviti da sarađuju i razgovaraju sa građanima Kragujevca, da rešavaju njihove probleme u mesnim zajednicama, gradskoj upravi i javnim i komunalnim preduzećima, rekao je u susretu sa novinarima Bojan Stojadinović, šef Odborničke grupe „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“.

Prema njegovim rečima težište političkog delovanja svih istinskih opozicionih partija izmešteno je na trgove i ulice u protestu „1 od 5 miliona“ i odbornicima Šumadijske regije i Pokreta slobodnih građana je tu prirodno mesto i oni će se angažovati na njegovom jačanju do ispunjenja zahteva građana.

  • Ne odbacujemo i mogućnost povrataka na pojedina plenarna zasedanja Skupštine, u slučaju odlučivanja o veoma bitnim temama za građane Kragujevca, što će biti stvar procena i političke taktike organa pokreta, zaključio je Stojadinović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *