SARADNJA SIMENSA SA ŠPANCIMA I FRANCUZIMA

Društvo Grad

U industrijskoj zoni „Sobovica“ kod Kragujevca uskoro će početi da se gradi nova fabrička celina francuske kompanije „Avenio“ koja intenzivno sarađuje sa nemačkim „Simensom“ a proizvodnja tramvaja sa obeležjima proizvođa sa Azurne obale mogla bi već početkom naredne godine da krene za špansko tržište, saznaju „Novosti“.

Delegacija iz Francuske je već boravila u Kragujevcu i kako nezvanično saznajemo oduševljena je poslovnim ambijentom u „Sobovici“, industrijskom zonom koju je postavio Bratislav Milanović, osnivač kompanije „Milanović inžinjering“, sada član borda poznatog nemačkog giganta „Simens“.

S obzirom na to da je trenutno uređeno tek 120 hektara zemlje koja bi, prema projekcijama države i lokalne samouprave trebalo da se prostire na 663 hektara zemljišta, izgradnja nove fabričke hale treba da dobije konture već krajem jula. U integrisanoj firmi nemačkog giganta i firme srpskog biznismena iz Nemačke već kreće izgradnja konstrukcije za šinska vozila namenjena za austrijsku železnicu, a najavljeno je da bi uskoro vagoni iz Šumadije mogli da se izvoze i za londonski metro.

Tramvaji kompanije „Simens – Avenio“ prvo kreću za francusko i špansko područje, a zatim i za tržišta Severne Amerike, Azije, Afrike.

Izvor: Večernje novosti

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.