SAŠA MILENIĆ PODNEO OSTAVKU NA SVE FUNKCIJE U ŠUMADIJSKOJ REGIJI

Politika

Nakon što je poslednjeg dana januara Šumadijska regija donela odluku o bojkotu izbora na svim nivoima, i podršku „borbi Pokreta slobodnih građana za izborno pravo i aktivnosti bojkota“, Saša Milenić, predsednik tog udruženja, podneo je ostavku na sve funkcije u ŠR.

  • Ja sam na Skupštini, koja je velikom većinom odlučila da se ne izlazi na lokalne izbore, zastupao stanovište aktivnog stvaranja alternative za lokalnu samoupravu i izlaza za političku budućnost našeg zazidanog grada. Mišljenja sam da ne znači puno biti protiv datog stanja ako ne postoji neka pozitivna ponuda, programska i vrednosna platforma za koju se valja boriti. Sa takvim stavom, međutim, ostao sam u manjini. Ostavka je samo prirodna konsekvenca, moralna dužnost preglasanog predsednika. Duboko verujem da se samo tako čuva organizacija, njena unutrašnja demokratija i autentičnost vodstva Šumadijske regije, kaže Milenić za Glas Šumadije.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je Glas Šumadije došao, Milenić je tokom protekle nedelje imao pozive, kako od lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, tako i od nekih građanskih pokreta u Kragujevcu.

Na pitanje – da li će učestovati na nekoj lista koje će nastupiti na lokalnim izborima u gradu, Saša Milenić kaže da „uprkos duboke nesaglasnosti sa trenutnim političkim kursom PSG i Šumadijske regije“, nije istupio iz organizacije koje je, kako ističe, „neposredno podizao i obnavljao“.

  • Mislim da smo mi bili pozvani, čak eksplicitno, da gradimo prozapadnu alternativu ovom režimu, kroz institucije i demokratske procese u ovom političkom sistemu. Bojkot je, bojim se, nešto sasvim suprotno: destruktivni proces destabilizacije, pokrenut sa suprotne geopolitičke strane. Mislim da ni članovi ŠR ni PSG to ne razumeju. Ja u tome, svakako, neću učestvovati, ali ću platiti obol svojevrsnom „kapetanskom sindromu“ – potonuću sa svojom lađom i neću se prebacivati na tuđe brodove. Da, mislim da je Šumadijska regija prva žrtva Bojkota, bojim se da je PSG sledeća, i sve što mogu jeste da pokušam da kažem prave stvari u kritičnom trenutku. Da golim rukama zadržim kuću koja se ruši? Možda nije svrsishodno, ali mi bar pruža satisfakciju časnog povlačenja iz politike.
Tagovi:

4 komentara

  1. Bravo Sasa. Na vreme si se povukao. Bolje nego da ste pukli kao bas sto je bilo za očekivati. I drugi koji su za bojkot takodje su snage kao sto je vaša, ispod 1 %

  2. Znači da se vraća kod njegovog Čileta, a čeka se Bojan Stojadinović, neka ga nasledi gromada LJUPČE, njega neće niko, nema gde!

  3. Konacno i tebe da vidimo u istorijskoj citanci sa epizodnom ulogom u varosi, sred provincije ogrezloj u duhu palanke.

  4. Kragujevac je zazidan grad ali je to postao izgleda baš kad si ti bio kapetan ladje. Zgrade preko puta Gimnazije pored TAPASA koje su napravljene u tvom kapetanskom mandatu su nevidjeni zazidani hoas u EVROPI i na ZAPADU ka kojem težiš, Zarad profita i interesa tvojih saradanika i komšija na brodu napravljeno je utvrdjene sa stanovima koje ima betonske ziodove od 20 metara, vidi se kad se udje u dvorište žute kuće preko pita Gimnazije. Besmisleni zidovi koji se ne mogu nastaviti su trajna šteta za grad Kragujevac koju si ti napravio sa tvojim krmarenjem. Takvu štetu teško je da neko može da ponovi.Tvoj brod je odavno potonuo kapetane. Ne daj bože da se digne sa dna i ko utvara ponovo počne da zazidjuje Kragujevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.