SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA: ZAUSTAVITI ŠIKANIRANJE RADNIKA U ZAVODU “MALE PČELICE”

Društvo Grad

U državnoj ustanovi Zavod za zbrinjavanje odraslih lica „Male Pčelice“, za nekoliko dana „dobrovoljno“se isčlanilo 132 člana našeg sindikata, dok oni koji nisu hteli da se isčlane trpe šikaniranje, navodi se u saopštenju Saveza samostalnih sindikat.

  • Četvoro prvih ljudi sindikata raspoređeno je na poslove u paviljonu koji zaposleni kolokvijalno nazivaju „Goli otok“. Oni koji su se isčlanili iz našeg sindikata, očigledno po preporuci, većinski su postali članovi drugog sindikata, za koji se govori da je
    sindikat jedne partije. Ministre, da li je ovo Srbija koju želimo, pitaju u sindikatu.

Kažu i da je “indikativno da su obrasce za iščlanjavanje, prema tvrdnjama predstavnika sindikata u Zavodu, delili rukovodioci nižeg nivoa rukovođenja, koji nisu znali da odgovore ko im je dao te obrasce”.

  • Zabeležen je i slučaj potpisivanja ovog obrasca – ispisnice, i od radnika koji nikada nije bio naš član. Strah je veliki! Sve ovo se događa, dan nakon što je predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca bio u Zavodu. Zaposleni u Zavodu su u strahu i njihove učestale žalbe nama i našim advokatima, jesu neposredni povod da Vam se javno obratimo i zatražimo da državne institucije suzbiju ovakava dešavanja u državnom Zavodu, navodi se u saopštenju SSS Kragujevca.
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *