SAVEZ ZA SRBIJU: PODRŠKA ZA „APEL 140“ ZA PROMENU UREĐIVAČKE POLITIKE RTS-A

Politika

Savez za Srbiju uputio je podršku zahtevu potpisnika više od 140 pripadnika akademske zajednice za promenu uređivačke politike Radio televizije Srbije.

  • Apsolutno smo saglasni da RTS ne sprovodi zakon o javnom informisanju i javnom servisu, kao i sa činjenicom da to pitanje nije samo problem političkih stranaka već svih građana Srbije kojima javni servis duguje istinito, potpuno i blagovremeno informisanje, ističe SZS u saopštenju.

Navode da će i ubuduće voditi borbu za oslobađanje Javnog servisa, imajući u vidu dokument stručnog tima protesta „1od5miliona“ i zahteve za slobodne medije i slobodne i poštene izbore.

  • Svom snagom podržavamo uključivanje akademske zajednice u rešavanje problema medijskog mraka u Srbiji i ubeđeni smo da je u tom cilju potrebno stvoriti jedinstven front, nasuprot koga će ostati oni koji taj mrak produkuju ili podržavaju. Kao i u slučaju odbrane autonomije Univerziteta, Savez za Srbiju podržava uključivanje akademske zajednice u odbranu temeljnih vrednosti društva, koje su, uz to, i ustavna načela koja ovaj režim krši. Saglasni smo da je pored vraćanja objektivnosti u program RTS-a potrebno uvesti nove debatne forme i emisije u kojima bi se otvoreno govorilo o svim aktuelnim aferama u društvu, dodaje se u saopštenju SZS-a.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.