SAVEZ ZA SRBIJU: ZAŠTO SE ZADUŽUJEMO AKO IMAMO NOVCA?

Politika

Savez za Srbiju ukazuje da je Uredba o dodatnom zaduživanju Srbije opasan presedan jer postoji opasnost da se, bez valjane procedure, u vreme vanrednog stanja zemlja nekontrolisano zaduži.

  • Ovom Uredbom pokrenut je postupak za zaduživanje Srbije kroz uzimanje novih kredita i druge oblike zaduživanja.  Opasno je da se donosi odluka o zaduživanju iz koje se ne vidi za koji iznos se zadužujemo i koja je namena sredstava, pogotovo kada to rade ljudi koji su se za osam godina zadužili za 10 milijardi dolara. Postavlja se pitanje da li je ovo zaduživanje u skladu sa propisima koji se odnose na javni dug, ističu u Savezu za Srbiju. 

Posebno je, kažu u Savezu za Srbiju, nejasno zašto se Srbija zadužuje ako je predsednik Srbije na televiziji sa nacionalnom frekvencijom izjavio da „imamo novca“ i da je „našao novac“.

  • Da li ga je našao tako što je unapred ugovorio zaduživanje, pre nego što je ova uredba i doneta?   Drugo pitanje je da li će i najavljenih 100 evra po punoletnom stanovniku Srbije biti isplaćeno iz kredita. Ako je to tako onda se svako pojedinačno mogao da zaduži kod banke za 100 evra, jer ćemo svi mi te kredite morati da vratimo.   Zanimljivo je da o ovome zaduživanju Aleksandar Vučić nije sinoć govorio na javnom servisu, a pričao je u najvećoj meri o svom duhovnom stanju. Zar nije bilo logično da tu informaciju saopsti građanima Srbije? A njegov potpis, zajedno sa potpisom Ane Brnabić stoji na toj Uredbi o dodatnom zaduživanju.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.