SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: U TOM SMISLU I – GDE JE ŠUPLJAJA

Grad Politika
  • U tom smislu pitam ovlašćenog predlagača da li želi da obrazloži ovaj predlog? Ne. Ko je protiv? Niko. Ko je uzdržan? Niko.

Ovako je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović pred odbornike stavljao na glasanje dnevni red 27. sednice Skupštine grada Kragujevca. I u tom smislu nezainteresovanosti, bašbrige, odbornici vladajuće većine donosili su odluke koje bi trebalo da se tiču skoro 200.000 Kragujevčana.

Reagovala je jedino Liberalno demokratska partija, čiji odbornici, za razliku od Zajedno za Šumadiju, Šumadijske regije Pokreta slobodnih građana i samostalne odbornice Suzane Đorđević i dvoje odbornika Demokratske stranke, učestvuju u radu gradskog parlamenta. Zlatko Milanović (LDP) upozorio je da odbornici raspravljaju o dnevnom redu, koji je najvećim delom stigao kroz dopunu, za koji nije bilo vremena za pripremu.

  • Očekivao sam da predlagač izađe i kaže o čemu se radi. Nemam pojma gde se Šupljaja nalazi, o čemu je reč. Pozivam predlagača da obrazloži predloge, ili je ovo klasična politička priča, rekao je Milanović u tački dnevnog reda koja se odnosila na planove detaljne regulacije.

Slavoljub Bradonjić (SDP) objasnio je da je Šupljaja kamenolom, da „kamen nije vrhunsog kvaliteta“, ali da „zadovoljava neke potrebe“. Iz Bradonjićevog obrazloženja moglo je da se shvati da „grad dobija svoj kamenolom“.

O planu detaljne regulacije govorio je Aleksandar Nenković, glavni gradski urbanista. On je objasnio da je ideja da „Šupljaja postane mesto za deponovanje pepela“.

Sednica Skupštine grada kasnila je petnaestak minuta, jer je vladajuća Srpska napredna stranka imala problem da obezbedi kvorum, a gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić u skupštinsku stolicu seo je tridesetak minuta nakon početka zasedanja.

Tagovi:

2 komentara

  1. Ovaj Milanovic sada ne zna gde je supljaja a kada su mu trebali glasovi iz Resnika znao je svaki zaseok gde se nalazi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.