SINDIKAT „SLOGA“ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DIREKTORA ZAVODA „MALE PČELICE“

Grad

Udruženi sindikati Srbije “SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu krivičnu prijavu protiv irektora Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male Pčelice“ Kragujevac dr Vladice Stanojevića.

Pored Stanojevića, prijava je, kažu u sindikatu „Sloga“ podneta i protiv još dvoje „odgovornih lica“ jer su, tvrde u ovom sindikatu, „grubo kršili zakon i primoravali zaposlenog da radi u periodu kada mu je nadležna institucija rešenjem ograničila rad isključivo na dnevne smene zbog zdravstvenog stanja“.

 • Direktor Zavoda dr Vladica Stanojević sa svojim saradnicima, koji su
  obuhvaćeni ovom krivičnom prijavom, postupali su suprotno Zakonu o radu, drugim pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije i protivno Rešenju Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje od 14.08.2006. godine, na taj način što su zaposlenom Draganu Biševcu odredili da radne zadatke izvršava noću,
  tačnije da radi treću smenu.
Vrata koja je, navodno, razvalio dr Vladica Stanojević; fotografija: sindikat „Sloga“

U rešenju koje Biševac ima piše, tvrde u sindikatu, da „osiguranik može obavljati poslove bez noćnog rada“. U sindikatu „Sloga“ ističu da je Biševcu zdravstveno stanje „pogoršano“, ali i da je Stanojević u noćnoj kontroli oko pola četiri ujutru, „razvalio vrata intervencije“.

 • Tužilaštvu smo dostavili sve dokaze koji potvrđuju naše tvrdnje – raspored rada, obračunske listiće, rešenja Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje do fotografija.

Vladica Stanojević kaže da navodi nisu tačni:

 • Prvostepeni organ veštačenja je svojim nalazom, ocenom i mišljenjem broj 1126 od 25.05.2006. godine u vidu preporuke naveo da osiguranik može da obavlja poslove bez noćnog rada. Dana 30.03. 2017.godine pisanim dopisom br: 01-476 obratio sam se Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i 24.04.2017.godine dobio pisani odgovor koji doslovce glasi : „Na osnovu „preporuke“date u NOM-u osiguranik ne može da ostvari ni jedno pravo iz PIO, a preporuka nije obavezujuća za poslodavca“, što zapravo znači da sam postupio u skladu sa Zakonom o radu i u skladu sa pisanim odgovorom Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Ističe i da nema nikakve veze sa fotografijom razvaljenih vrata:

 • Što se tiče sporne slike, ja nemam veze sa tim, niti sam član komisije za obilazak zaposlenih u trećoj smeni, i sve što je komisija uradila, uradila je u skladu sa zakonom, jer sa druge strane i pored dužeg i upornog kucanja , dozivanja, nije bilo povratne informacije, te su vrata komisijski otvorena gde se videlo da Dragan Biševac spava u trećoj smeni, na korisničkom otomanu, koji služi za pregled korisnika, pokriven korisničkim prekrivačem i korisničkim jastukom ispod glave u zaključanoj intervenciji koja služi isključivo za medicinske preglede korisnika. Tročlana komisija je komisijski otvorila vrata sumnjajući da je neko od korisnika ušao u intervenciju i zaključao se sa unutrašnje strane , jer je bezbednost korisnika na prvom mestu.

12 komentara

 1. I sta sad, jel sindikat sloga snosi neku odgovornost za laznu krivicnu prijavu,uzgred pa ovaj Dragan BIševac je molio direktora da mu bude SEKRETARICA.STRASNO

  1. Radio je mnogo toga dobrog, Jovo! I radiće tek, na tvoju žalost!!!! Počni polako da se navikavaš na to…

 2. Zar toliko boli DOKTOR VLADICA STANOJEVIC DIREKTOR ZAVODA MALE PCELICE ZA SMESTAJ ODRASLIH LICA NAJUSPESNIJI U SVOJOJ OBLASTI U OVOM DELU EVROPE… USPESI NAGRADE I REZULTATI BOLE U OVOM BOLESNIM VREMENU

 3. Gosn direktor obmanjuje i javnost, i stranku, i drzavu, a i onog koji je na celu ove nase prelepe drzave. Pitanje je ko su bili clanovi komisije na celu sa njim te noci? S.O. koja se bavi nezakonitim snimanjem zaposlenih, I.J. DZ. koja primorava ljude da lazno svedoce, koja konstantno vrsi mobing nad zaposlenima. V.C. koji cuti iz dobro poznatih razloga( za sad necemo o tome), i L.P. o kojoj cemo malo kasnije. Dakle to su najblizi sadradnici gosn. direktora. Ovo je skolski primer lancanog mobiga, i slucaj kolege D.B. nije jedini u toj ustanovi. Molim drzavu da reaguje!

  1. Gosn direktor zajebava sve od reda tako što pokazuje čitavoj državi i daje primer kako treba i kako mora da se radi, da se napreduje, da se postižu rezultati i da se uvek može i više i bolje! E tako radi gosn direktor, ako nisi znao-la ti jadni nezaštićeni!!! Ali direktor oko sebe ima neradnike koji hoće platu a neće da rade pa im je direktor kriv! Državna ustanova i rešenja za stalno pa mislite da možete kako hoćete. I dok se neko trudi da, između svega ostalog, i vama omogući bolje uslove za rad, vi se bahatite i izmišljate toplu vodu. Sram vas bilo, bagro nezahvalna! Sve bi ja vas u privatni sektor, da radite po 12 sati dnevno, za mizernu platu, bez zarađenih sati, izlazaka, sa minimalnim odmorom, da vas drndaju nadređeni i od vas zahtevaju da ispunite nemoguće! E to je za vas jedino dobro! Dokle god postoje takvi kao vi, nikada nama generalno neće biti bolje!!!!

  2. Sta bre pises u siframa, kazi jasno i glasno! Ispadose svi mutavi u ovom zavodu. Cega se boje? Ako ispravno i posteno rade niko im nista ne moze. Ali izgleda da je gospodin Vladica pesekao sve njihove lopovske kanale kradje svega i svacega, opijanja i senlucenja zaposlenih, pa im sad dodje malo nezgodno, mora da se radiiiiii druze…….More cepaj direktore, rezultati vaseg zalaganja su svima dobro znani! Bravo!

 4. Lazi. Ne znam da li je direktor svestan da svemu dolazi kraj, pa i njegovom mandatu?! Kako bilo ko moze dopustiti da „direktor“ vrslja po Zavodu? Stvari su već odavno izmakle kontroli kada je prvi put pomislio da moze da radi sta god poželi. Ne znam kako ima obraza da konstantno iznosi lazi , omalovažava vecinu zaposlenih i da misli da moze da kontroliše privatan život svojih radnika. Manipulacije i pretnje su njegova sredstva kojima „zastrasuje“ radnike. Mislim da je svim radnicima Zavoda jasno i da vrlo dobro znaju da je on bio taj koji je obio vrata i proveravao uzastopno 3 noci sve paviljone sa svojom „ekipom“.

  1. Anonimni Komentator = Nezaštićeni Svedok = koleginica kolege D. B. = zlo sa bolesnim ambicijama!!!
   Ko god da čita ove komentare, to će prvo zaključiti.
   Bože sačuvaj, šta bi bilo da vas ponekad ne prekontroliše, koliko ste vredni i pošteni (vi pojedini, ostalima svaka čast), vi na posao ne bi ni dolazili! Pa direktor zato i služi, da drži konce u rukama a ne da svako radi šta hoće, gde bi kraj bio. Ko isključivo odgovorno radi i gleda svoja posla taj problem nikada neće imati, gde god da je, koji god posao da je u pitanju. Direktor Vladica je odličan direktor, ustanovu doveo na najvišu poziciju, zaposleni ga vole i hvale jer je uvek uz njih i za njih i kao takav tek će da napreduje. A vi, šačico jada, porazmislite malo jer je problem baš u vama! Zašto da ostanete tako negativni, nezadovoljni i zli??? Život je lep!!!!!!!!!

 5. A dobar vam je bio Vladica kada je davao pomoc samohranim majkama. Dao bar pet puta i jednom ne da onda je los, zar ne? Dobar bio kad su pojedine sestre radile samo prve smene. Nezahvalni ste. Ne daje vam Vladica platu nego drzava. Dobar bio kad ste u prodavnici uzimali na recku. Sve ste zaboravili. Kad je slao u banje, na lecenja. Jebi ga, ne prihvatate nove ljude. Mislite da vam je zavod dedovina. Treba vama Dragutin.

 6. Uh vajni sindikat..tri clana…sve neradnik do neradnika!!!! Ne moze gospodo, pravila ponasanja odredjuju procedure. Pa sta hocete, da spavate na radnom mestu a da cestiti gradjani to finansiraju??? Svima otkaz! Ima mnogo onih koji bi vredno radili, ali ne mogu da dodju na red od ovih „sloznih“ sindikalaca. Bravo i puna podrska za Vladicu!!!

 7. Kako moze sindikat da objavljuje fotografije prostorija zavoda? Ko im je dao dozvolu? Sindikatu krivicna prijava!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.