Siniša Kovačević: Neka obojica pregovarača budu Dragan Đilas

Izbori/Bojkot

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da se ta stranka zalaže za dva pregovarača u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje EU i da pristaje da „obojica budu Dragan Đilas ili Janko Veselinović“.

  • Neka ta dva čoveka budu Dragan Đilas, neka obojica budu Đilas, ali nemojte praviti papazjaniju, gulaš. Narodna stranka ne mora da učestvuje u pregovorima. Neka obojica budu Janko Veselinović, ali idite tamo sa dostojanstvom i dignitetom čvrsto braneći stavove da izbori moraju biti ili pošteni ili da ih nema, rekao je Kovačević televiziji Nova S.

Kovačević je dodao da Narodna stranka ne mora da učestvuje u pregovorima i da je predložila je dvojicu ljudi koji nikakve dodirne tačne nemaju sa Narodnom strankom, profesore Bojana Pajtića i Slobodana Samardžića, jednog sa levog političkog centra, a drugog sa desnog centra.

  • Ako nećete njih, dajte drugu dvojicu – neka obojica budu Đilas ili Janko Veselinović, ponovio je Kovačević.

Kovačević je dodao da Narodna stranka smatra da pregovori o izbornim uslovima ne bi smeli da se pretvore u kozačku skupštinu, larmu, cirkus i galamu, nego da postoji „određena vrstu digniteta i pregovaračkog dostojanstva“.  

  • Nama gulaš u kojem su proneveritelji bojkota od juče ne treba, mi taj gulaš nećemo da kusamo, a onaj ko hoće, neka ga kusa. Onaj kome su Vučićevi čauši po Beogradu, Leštanu i Merošini skupljali potpise nije personifikovana politička opcija sa kojom bismo mi ušli u bilo koju vrstu kolaboracije, saradnje i tako dalje, naveo je Kovačević.

Kovačević je istakao da Narodnoj stranci „neće predstavljati nikakav problem da opet ne izađe na izbore ako bude videla da ti izbori nisu izbori“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.