SKC: Program od 14. do 20. decembra

Kultura

Sreda, 16. decembar u 1500

Onlajn – lajv na društvenim mrežama SKC-a

Miloš SimićMesečeva beseda

RAZGOVOR O PESMAMA

Kragujevački pesnik mlađe generacije, samonikli cvet u bašti srpske poezije, došao je do svoje prve samostalne knjige koju je naslovio „Mesečeva beseda“.

Uz dve čaše vina i sat vremena može da se stavi čitav pesnički mikrokosmos, uzbudlјiv na način koji je moguć samo na početku jednog uzbudlјivog pesničkog puta.

Miloš Simić je rođen u Kragujevcu 1986. godine. Član je Književne radionice SKC.

Sreda, 16. decembar u 2100

Radio televizija Kragujevac

BORIS KOVAČ NEW RITUAL QUARTET

Ove srede imaćete priliku da pogledate koncert Borisa Kovača i njegovog New Ritual Quarteta sa nastupa koji nam je priredio prošlogodišnjem ESTAM World Music Festival– y.

Novi projekat vojvođanskog kompozitora i instrumentaliste Borisa Kovača logičan je nastavak razvoja njegovog kamerno-muzičkog stvaralaštva. Svođenje orkestra na kvartet novi je izazov za Kovača i njegove višegodišnje saradnike klaviristkinju Slobodanku Bobu Stević, kontrabasistu Sinišu Mazalicu i perkusionistu/bubnjara Lava Kovača.

Muzički jezik kojim se izražava ovaj vojvođanski kompozitor visokog međunarodnog renomea izmiče svim aktuelnim stereotipovima, u njemu se spajaju postmoderni idiom savremene kamerne muzike sa iskustvima savremenog džeza i world muzike, sa primesama tradicionalne muzike jugoistočne Evrope i Mediterana. Stilski muzički i duhovni sinkretizam ovog autora jedinstvena je pojava na ovim prostorima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.